– Oulu

Kauppias Jukka Pietilä laajentaisi mielellään erikoisoluiden valikoimaa ja ottaisi myyntiin etenkin paikallispanimoiden tuotteita Kauppias Jukka Pietilä laajentaisi mielellään erikoisoluiden valikoimaa ja ottaisi myyntiin etenkin paikallispanimoiden tuotteita, jos niitä olisi paremmin saatavilla.

A-oluen ja lonkeroiden tulo ei aiheuttanut ostoryntäyksiä

Arto Nenonen

Enimmillään 5,5-prosenttiset alkoholijuomat pääsivät suuren kohun saattelemana ruokakauppojen hyllyille kuluvan vuoden alussa.

Alkoholilain muuttamista ja myynnin vapauttamista vastustaneiden pelko siitä, että suomalaiset joisivat itsensä tärviölle, näyttää olleen vähintäänkin liioiteltua.

Vahvoja oluita on ruokakaupoissa myyty rauhalliseen tahtiin, eikä mitään ostoryntäyksiä ole koettu. Long drinkien myynti on ollut oluen myyntiä vilkkaampaa.

Vahvoja oluita ja long drinkejä on ollut vuoden alusta lähtien mahdollista myydä yli viidestä tuhannesta päivittäistavarakaupasta, kioskista ja huoltamosta.

Valtakunnallinen ilmiö on ollut havaittavissa Oulujokilaaksonkin kauppojen alholijuomamyynnissä: vahvoja oluita menee kaupaksi jonkin verran, lonkeroa enemmän, mutta ykkösenä jatkaa keskiolut.

Muhoslaisen K-supermarket Mimmin kauppias Jukka Pietilä odottelee laajempaa tarjontaa vahvoista oluista. Kevään ja kesän aikana sortimentti kuitenkin tulee laajentumaan.

– Olisi mukava saada myyntiin myös paikallisten panimoiden tuotteita. Jotain meille onkin tulossa, mutta valikoimaa voisi laajentaa, Pietilä toteaa.

Lue lisää tiistain 27.2.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset