Beach Volleyn SM-osakilpailu pelattiin Vaalassa loistavissa olosuhteissa

Sauli Kallio

Viikonloppuna Vaalan Sahanrannassa pelattu Vaala Beach Volley kokosi kentille ennätysmäärän yleisöä, sillä perinteisten sarjojen lisäksi viikonlopun aikana ratkottiin beach volleyn toisen SM-osakilpailun voittajat. Viikonlopun aikana hiekoilla taisteli kaikkiaan noin 70 peliparia.

Järjestyksessä 29. Vaala Beach Volleyn SM-osakilpailun naisten sarjan voitti joukkue Team Voima suoraan kahdessa erässä. Joukkueessa pelasivat Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen, joilla kummallakin on taustalla pitkä ura lentopallon parissa.

Koljonen ja Tuominen voittivat myös kauden ensimmäisen Jyväskylässä pelatun osakilpailun ja myös Vaalassa he pelasivat koko viikonlopun puhtaasti voittaen kaikki pelinsä.

– Tuntui hyvältä pelata ja saimme pidettyä oman peruspelimme aika hyvin kasassa. Vaala on hieno paikka pelata ja hiekka on täällä hyvä. Yllätyimme positiivisesti ja tulemme kyllä toistekin, kolme kesää yhdessä pelanneet Koljonen ja Tuominen tuumivat.

Miesten sarjan voiton vei Team Härkönen, jossa pelasivat Marko Määttänen ja Pyry Topio. Vaikka voitto tuli suoraan kahdessa erässä, ei voitto Antti Poikelasta ja Teppo Pulkkisesta ollut läpihuutojuttu.

– Hävisimme Poikelalle ja Pulkkiselle Jyväskylässä 2–1, mutta nyt voitimme heidät suoraan kahdessa erässä, Määttänen kertoo.

Omat sarjat pelattiin lauantaina

Lauantaina pelattiin myös 90 ottelua Vaala Beach Volleyn omia sarjoja. Miesten B-sarjan voittajiksi selviytyi vaalalaispari Matti Lämsä–Tommi Lämsä ja naisten B-sarjan voittivat Janika Rontti–Roosa Määttä. Miesten C-sarjassa voiton veivät Jimi Hietala ja Jouko Rönkä. Perjantaina rantatapahtuman yhteydessä pelatun sekasarjan voitti pari Anniina Tilus–Jari Nurro.

Lauantaina Saharannassa nähtiin myös ennätysmäärä yleisöä, jota vieraili päivän aikana paikalla arviolta noin 500 henkeä.

– Pelkästään pelaajia oli lauantaina kentillä noin 150. Kun mukaan lasketaan heidän huoltojoukkonsa ja yleisö, kävi paikalla päivän aikana hyvinkin 500 henkilöä. Myös sunnutaina väkeä oli runsaasti paikalla, sillä finaalipelejä seurasi noin 250 henkeä, kilpailun järjestäneen FC Soho ry:n puheenjohtaja Seppo Sorsa kertoo.

Lue lisää tiistain 11. heinäkuuta Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset