– Oulu

Britta Passojan tilkkutöitä on esillä Muhoksen Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa syyskuun ajan. Britta Passojan tilkkutöitä on esillä Muhoksen Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa syyskuun ajan.

Britta Passoja nauttii tilkkutöiden tekemisestä

Jari Riekki

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen aulassa Muhoksella on syyskuun ajan esillä haukiputaalaisen Britta Passojan modernia tilkkutaidetta.

Aulatilan seinillä on esillä kolmisenkymmentä tilkkutaidetaulua sekä tilkkutekniikalla koristeltu käsilaukku.

”Vapaata viivaa ja pitkiä pistoja” on tilkkutaidetta kymmenen vuoden ajan harrastaneen Passojan kuudes oma näyttely. Näyttelyitä on pidetty Oulussa, Haukiputaalla, Vaalassa Tyrnävällä, Virroilla ja nyt Muhoksella.

Pirkanmaalla Virroilla syntynyt Passoja on ollut tekemisissä tekstiilitöiden kanssa aina siitä lähtien kun hänen äitinsä opetti hänet ompelemaan ja tekemään käsitöitä.

Kymmenisen vuotta sitten hän kotiseudullaan Virroilla meni ensimmäistä kertaa kesäkurssille ja kiinnostui heti tästä taidemuodosta. Kiinnostus tilkkuihin oli herännyt Oulun ja TilkkuVirtain kesänäyttelyissä. Passoja on osallistunut sekä TilkkuVirtain kesäkursseille että Kiiminkijoki-opiston, nykyisen Oulu-opiston, tilkkutaidekurssille, eikä paluuta entiseen elämään enää ollut.

Lue lisää tiistain 5.9. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset