Ensimmäinen Gneissi Rock toi Pelle Miljoonan Vaalaan

Aino Puhakka

Manamansalon Portissa järjestettiin viikonloppuna historian ensimmäiset Gneissi Rock -festarit. Kaksipäiväinen tapahtuma aloitettiin perjantaina, jolloin lavalle nousivat muun muassa cover-bändit Mustana Band ja Telaketju. Lauantaina esiintyivät tapahtuman suurimmat nimet Pelle Miljoona United ja Irina.

Tapahtuman järjestivät Manamansalon Portin yrittäjät Tiina ja Ari Ala-Opas, jotka aloittivat festivaalin suunnittelun syksyllä 2016. Artistivalintoja mietittiin tuottaja Jouko Palorinteen kanssa yhdessä. Tapahtumaan haluttiin sekä paikallisia tekijöitä että nimekkäitä artisteja.

– Nyt on mahtavat fiilikset. Yleisö otti tapahtuman omakseen, ja puitteet järven rannassa olivat kohdallaan, Tiina iloitsi maanantaina.

Ala-Oppaat eivät ole vielä laskeneet tarkkoja lipunmyyntilukuja. Tiinan mukaan suurin osa kävijöistä oli mökkiläisiä ja lähikuntien asukkaita, mutta mukana oli myös kauempaa tulleita.

– Olemme itse tyytyväisiä. Olihan tämä iso rutistus. Ajatus olisi, että tapahtumaa jatketaan ensi vuonna.

Viikonlopun aikana soittamaan nousivat muun muassa panhuilisti Carlos Teran Medrano sekä Hurriganes-tribuuttiyhtye Rude Runners.

Lauantain lopuksi oman keikkansa heitti Irina. Pirteä poplaulaja tahditti Manamansalon yötä tutuilla hiteillään. Hän esitti muun muassa laulut Kuurupiiloa, Älä sano mitään ja Koko kuva.

Vain Elämää -tv-ohjelmassakin esiintynyt laulaja oli sisällyttänyt ohjelmistoonsa jo tutuksi tulleita cover-versioita. Illalla kuultiin muun muassa Robinin hitti Sua varten ja Nikke Ankaran räppibiisi Bang bang.

Lue lisää tiistain 4.7.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset