– Oulu

Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta kuulee Kainuun kutsun. Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta kuulee Kainuun kutsun.

Entinen kotikunta alkoi houkuttaa Jukka Syvävirtaa

Arto Nenonen

Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta hakee Suomussalmen kunnanjohtajan virkaa.

Kunnan ykkösjohtajan paikkaa tavoittelee kaikkiaan 28 hakijaa. Ensimmäisellä, 2. helmikuuta päättyneellä hakukierroksella hakijoita oli 17 ja toisella, 23. helmikuuta päättyneellä kierroksella 11.

Syvävirta lähetti hakupaperinsa toisella hakukierroksella.

– Suomussalmi on entinen kotikuntani ja vanhempani asuvat siellä. Kävin Suomussalmella kansa- ja keskikoulun. Lukioon menin Kajaaniin, Syvävirta kertoo.

Uusi pesti alkoi kiinnostaa Syvävirran mukaan myös sen takia, että virkavuosia Muhoksen kunnan palveluksessa on kertynyt liki kolmen vuosikymmenen ajan. Vaihtelu antaa virtaa tekemiseen.

– Kunnanjohtajuuteni Muhoksella on kestänyt pian 15 vuotta. Kun työvuosia on vielä jäljellä, ajattelin kokeilla jotain uutta. Katsotaan, kuinka käy.

Syvävirta ei kommentoi, vaikuttivatko Muhoksen luottamus- ja viranhaltijahallintoa riivaavat ristiriidat päätökseen hakea muualle.

Jukka Syvävirta valittiin Muhoksen kunnanjohtajaksi vuonna 2003. Hän tuli asuinkuntaansa Oulun kaupungin palveluksesta. Ennen noin nelivuotista Oulun kauttaan hän oli Muhoksen kunnan palveluksessa 1985-1999 ensin taloussihteerinä, sitten talousjohtajana ja hallinto- ja talousjohtajana.

Suomussalmen kunnanhallitus valitsee haastateltavat hakijoiden joukosta maaliskuun alkupuolella. Nykyinen kunnanjohtaja, vuodesta 2012 lähtien virkaa hoitanut Asta Tolonen siirtyy Kajaanin kaupungin talousjohtajaksi maaliskuun alussa.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset