Vaalan vs. kunnanjohtaja Ari Niskanen halusi kansanedustaja Mari-Leena Talvitien ja oikeusministeri Antti Häkkäsen perehtyvän niihin lukuihin Vaalan vs. kunnanjohtaja Ari Niskanen halusi kansanedustaja Mari-Leena Talvitien ja oikeusministeri Antti Häkkäsen perehtyvän niihin lukuihin, mitä Pelson vankilan menettäminen merkitsisi kunnalle.

Häkkäselle esiteltiin Pelson vahvuuksia

Marianne Ollikainen

Oikeusministeri Antti Häkkäsen vierailu maanantaina Pelson vankilalla ei vielä antanut tietoa vankilan tulevaisuudesta.

Myös ministeri odottaa Rikosseuraamuslaitoksen selvitystyön tuloksia, eikä Häkkänen halunnut ottaa kantaa sitä ennen kahden tai yhden vankilan malliin.

Pelsolla odotetaan selvää tilaratkaisua, joka lopettaisi epävarmuuden, jota laitoksessa on koettu tulevaisuuden suhteen jo kymmenen vuotta.

Ensimmäistä kertaa Pelsolla vieraillulle olleelle Häkkäselle ja kansanedustaja Mari-Leena Talvitielle esiteltiin vankilan tiloja ja käytännön toimintaa. Jälleen kerran nousi voimakkaasti esille vankilan edistyksellinen työtoiminta. Häkkäsen mielestä se on arvokasta.

– Minun pääviestini on se, että tämä työ jota te teette täällä vankilalla, on osa sitä isoa polkua, jonka lähtee meidän jokaisen osalta liikkeelle jo lapsuudesta.

– Vankilan on tarkoitus tuottaa hyvää eikä pahaa, ja meidän pitäisi enemmän pysähtyä miettimään, miksi joko putoaa polulta, Häkkänen pohti.

– Te teette täällä todella haasteellista työtä haasteellisessa ympäristössä. Pitääpä hakea todella kauan sellaista työtä tästä yhteiskunnasta, joka olisi vielä haasteellisempaa kuin tämä teidän työnne.

Lue lisää Tervareitistä 19.1.2018.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset