Best in Show –kisan voittaneet Heidi Mustonen ja Ziltas Constasia palkintoseremoniassa Utajärven Ratsastajat ry:n puheenjohtajan Pauliina Paavolan kanssa. Best in Show –kisan voittaneet Heidi Mustonen ja Ziltas Constasia palkintoseremoniassa Utajärven Ratsastajat ry:n puheenjohtajan Pauliina Paavolan kanssa.

Hevosten Match Show ilahdutti lapsia Utajärvellä

Utajärven Vesaiset ry järjesti perhekisan ja Utajärven Ratsastajat ry sitä seuranneen hevosten Match Show’n eli mätsärin sunnuntaina 3.9. Niskankylällä Kangas-Korholan tilalla.

Vesaisten puheenjohtajan Eija Körkön mukaan perhe- ja hevostapahtuma sopivat lapsiystävällisinä hyvin yhteen, ja samalla esitellään hevostallin harrastusmahdollisuuksia.

Kangas-Korholan tilalla vuokralla toimivan Ratsutila Jarminin tärkein toimintamuoto ovat ratsastustunnit. Yrittäjä Minna Vehkalahti pitää tervehenkistä harrastusta kaikille hyvänä.

– Hevonen on kaunis ja jalo eläin, jonka kanssa on mukava tehdä yhteistyötä.

Liisa Virta muodosti 4-vuotiaan tyttärensä Ainon kanssa yhden perhekisan kuudesta saappaanheittoon, vauhdittomaan pituushyppyyn, tarkkuusheittoon ja pussihyppelyyn osallistuneesta joukkueesta.

Aino tykkäsi pussihyppelystä ja odotti hevosten näkemistä. Hänestä on ollut tosi kiva käydä tilalla ratsastamassa ponilla, jota talutetaan.

Mätsäriin osallistui 15 hevosta luokissa I ponit, II suomenhevoset, III lämminveriset ravurit/puoliksi lämminveriset, IV lämminveriset ratsut ja V varsat.

Luokkien voittajat saivat palkinnon ja pääsivät Best in Show -kehään eli koko kisan finaaliin.

Tuomarina toimineen Eeva Ojanperän mukaan Match Show on epävirallinen näyttely, jossa ei arvioida rakennetta ja jalostusarvoa, vaan sitä, kuinka kauniisti hevoset on laitettu ja miten ne esitetään.

– Tämän kisan taso oli tasainen, sillä kaikki esittäjät olivat valmistautuneita ja hevoset hyvin laitettuja.

Eri hevosten arvioinneissa esille nousivat mm. hyvä käynti, ilmeikkyys ja rauhallinen esitys, sekä nuoruuden levottomuus ja hieman ahdasasentoiset jalat.

Lue lisää tiistain 5.9.2017 Tervareitistä.

Mika Hamari

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset