Jouni Tikkasen Rokuanvaaran lähettyvillä kaatama villisika painoi 68 kiloa. Jouni Tikkasen Rokuanvaaran lähettyvillä kaatama villisika painoi 68 kiloa.

Hirvimiehet kaatoivat villisian Vaalassa

Sauli Kallio

Vaalalaisten hirvimiesten hirvenpyynti sai maanantaina eksoottisia piirteitä, kun saaliseläin muuttui yllättäen hirvestä villisiaksi.

Vauhdikas jahtipäivä sai alkunsa heti aamusta, kun Veneheiton metsästysseuran hirviporukassa metsästävän Jussi Meriläisen jämtlanninpystykorva Tahvo otti vainun alueelle kulkeutuneesta villisiasta.

– Löysin villisian jäljet meidän metsästysalueelta ja päästin Tahvon jäljille. Ei mennyt kuin hetki, kun villisika potkaisi liikkeelle ja suuntasi Tahvon ajamana suoraan kohti Nuojuaa. Ei siinä muu auttanut, kuin ruveta soittelemaan tutuille Niskan Erän hirvimiehille, että joutaisiko heistä kukaan passiin ottamaan kaksikkoa vastaan, Meriläinen muistelee.

Aikansa soiteltuaan Meriläinen sai langanpäähän naapuriseuran Jouni Tikkasen. Tikkanen puolestaan sai passikavereikseen oman seuran miehistä Timo Haatajan ja Mikko Eskurin. Oikea passipaikkakin löytyi Rokuanvaaran lähettyviltä, kun Meriläinen seurasi Tahvon pantatutkan avulla saaliin etenemistä maastossa ja antoi passimiehille ohjeita reaaliajassa.

– Kaikkiaan Tahvo ajoi villisikaa kolmesta neljän tuntiin ja matkaa kertyi kaikkiaan noin 35 kilometriä.

Lue lisää perjantain 3.11.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset