– Oulu

Päivärinteen uusi päiväkoti valmistui Hyrkin koulun yhteyteen.

Hyrkin koulu ehostui sisä- ja ulkopuolelta – päiväkoti valmistui

Jari Riekki

Hyrkin koululla Muhoksen Päivärinteellä aloitetaan koulutyö osin uusissa tiloissa ja uudessa komennossa.

Koulun pitkäaikaisen rehtorin Markku Matveisen jäätyä keväällä eläkkeelle valittiin koulun uudeksi rehtoriksi Kylmälänkylän koululla rehtorina toiminut Toni Väyrynen.

Merkittävä muutos koulun toiminnassa on kesän aikana valmiiksi saatu rakennusurakka, jossa kouluun rakennettiin uusi ruokala ja piha-alueet uusittiin. Samassa urakassa koulun kylkeen rakennettiin uusi Päivärinteen päiväkoti.

Uudessa ruokalassa on paikat 120 ruokailijalle. Ruokalaa käyttävät sekä päiväkodin että koulun väki. Ruokala toimii myös tarvittaessa kokoustilana.

Rehtori Väyrynen kertoo aikovansa ensin kaikessa rauhassa tutustua koulun toimintaan ja sen jälkeen jatkaa kokonaisvaltaista kehittämistä yhdessä muun henkilökunnan ja vanhempien kanssa.

Yksi parhaita puolia käytännön opetuksen kannalta on vanhan osan ja kymmenen vuotta sitten valmistuneen laajennusosan välille rakennettu katettu käytävä.

Sen kautta koulun väki pääsee siirtymään ilman kengänvaihtorumbaa luokista esimerkiksi mediakirjaston puolelle. Käytävää voidaan käyttää myös pienryhmätilana.

– Olemme saamassa koululle valokuituyhteyden. Nykyisellä nettiyhteydellä ei voi kaikilla mediakirjaston koneilla surffata netissä, Väyrynen kertoo.

Lue lisää perjantain 11.8.2017 Tervareitistä.

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset