– Oulu

Ben Allal Ayad viime kesänä Käsityöperinteestä muotoiluun -näyttelyn avajaisissa yhdessä marokkolaisten nykytaitelijoiden Khadija Kabbajin ja Amina Aguesznayn kanssa. Ben Allal Ayad viime kesänä Käsityöperinteestä muotoiluun -näyttelyn avajaisissa yhdessä marokkolaisten nykytaitelijoiden Khadija Kabbajin ja Amina Aguesznayn kanssa.

Kankarin Taidehuvilan isäntä palkittiin kulttuuritunnustuksella

Marianne Ollikainen

Elias Lönnrot -seura on palkinnut Kankarin Taidehuvilan isännän, marokkolaisen kuvataiteilija Ben Allal Ayadin Elias Lönnrot – kulttuuritunnustuksella. Tunnustukseen kuuluva pronssinen mitali ja kunniakirja jaettiin Kalevalan päivänä Kajaanissa.

Valtakunnallinen tunnustuspalkinto myönnettiin Ben Allal Ayadin korkeatasoisesta työstä maalaustaiteen, grafiikan, litografian, kuvanveisto- ja keramiikkataiteen alueilla.

Ben Allal Ayadin erityisenä ansiona on pidetty Vaalassa sijaitsevan Kankarin Taidehuvilan kehittämistä yhdeksi Suomen kiinnostavimmista taidegallerioista, jolla on myös paljon kansainvälistä yhteistyötä. Taidehuvilassa järjestetään useiden näyttelyiden lisäksi maalaus- ja litografiakursseja ja erilaisia tapahtumia.

Lue lisää Tervareitistä 9.3.2018.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset