Seitsemänvuotias Jenni tykkää ajaa Hapon perheen 120-kuutioisella Arctic Catilla. Pari vuotta nuorempi Aino ajaa myös Seitsemänvuotias Jenni tykkää ajaa Hapon perheen 120-kuutioisella Arctic Catilla. Pari vuotta nuorempi Aino ajaa myös, mutta kuopus Aapo saa vielä odottaa vuoroaan.

Kelkkaperheet suuntaavat viikonloppuna Rokualle

Jari Riekki

Rokualla järjestetään Suomen Moottorikelkkailijat ry:n koko perheelle suunnattu kelkkailutapahtuma.

Perheiden kelkkailutapahtuma järjestetään Rokualla nyt kolmatta vuotta peräkkäin.

Tapahtuman ohjelmassa on tarjolla ohjattuja kelkkasafareja, ensiapukoulutusta, minienduroa ja shakedown stage -ajo, eli lyhyt sprintrata, jossa voi kokeilla viimeisimmät säädöt lähestyvään kilpailukauteen.

Rokuan perheviikonloppu on löytänyt parina viime vuotena paikkansa kelkkailijoiden kalentereissa.

Vaikka paikan päällä yöpyviä kelkkailijoita on tapahtumassa ollut vain muutamia kymmeniä, on päiväkävijöitä vieraillut pitkälti toistasataa.

Ensiapukoulutusta kelkkailijoille

Tapahtuman järjestelyissä on mukana paikallinen seura Muhoksen Kelkkakerho ry.

Kelkkaseuran puheenjohtaja Jarkko Happo toivoo mahdollisimman monen päiväkävijänkin osallistuvan lauantai-iltana kello 18 alkavaan kelkkailijan ensiapukoulutukseen.

Moottorikelkkailussa on varsinkin kilpaa ajettaessa omat turvallisuusriskinsä, ja siksi olisi tärkeää, että kisatilanteessa ensimmäisenä paikalle saapuva toinen kuski osaisi auttaa loukkaantunutta.

– Ensimmäisenä paikalle saapuva voi jopa pelastaa loukkaantuneen hengen. Aika moni ajattelee, ettei kolariin joutuneelta saa riisua kypärää, mutta jos on tarve esimerkiksi elvyttää, niin silloin on pakko riisua kypärä ja rintapanssari.

Hapon mukaan perhetapahtumassa pyritään luomaan yhteishenkeä kelkkailijoiden välille ”karavaanarihengessä”.

SMK ry:n kelkkatapahtuma Rokualla 19.-21.1.: Perjantaina Rokua Geopark -safari kello 10 kylpylähotelli health & spalta Muhokselle Pyhäkosken voimalaitokselle. Lauantaina kelkkasafareja tai omatoimista kelkkailua kello 10 alkaen. Shakedown stage 12-16 kylpylähotellin läheisyyteen tehdään lyhyt sprintrata, jossa ajanotto radalla 14-16. Lauantaina kello 18-19.30 kelkkailijan ensiapukoulutusta. Sunnuntaina kello 11 alkaen minienduro 35 kilometrin mittaisella radalla.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset