– Oulu

Linnea Ervasti Linnea Ervasti, Mikaela Hintsala ja Heini Kesti pitivät kesällä 2013 Laitasaarella kesäkahvilaa 4H-yrityksenä. Arkistokuva.

Kesäduunia ja kesäyrittäjyyttä kannattaa alkaa jo suunnitella

Jari Riekki

Nuorten kesätöiden haku alkaa olla ajankohtainen asia Oulujokivarren kunnissa. Kunnat tukevat nuoriaan kesätyön haussa tarjoamalla hallintokunnissaan kesätöitä. Nuori voi kokeilla myös oman yrityksen perustamista.

Muhoksella kunta tarjoaa kunnan kesätöitä ensisijaisesti vuonna 2001 syntyneille nuorille, mutta kesätöitä voivat hakea myös 2000 ja 2002 syntyneet.

Muhoksen kunta tarjoaa myös kesätyösetelin, jolla vuosina 2001–2002 syntynyt nuori voi hakea kesätöihin siinä tapauksessa, ettei hän ole aiemmin työllistynyt kunnan kesätöihin.

Nuori voi myös perustaa kesäksi oman 4H-yrityksen.

Kesäyrittäjät osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämälle yrittäjäkurssille huhtikuussa, joten yrittäjähaaveiden kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Lisätietoja kesätyöllistymisestä antaa työnsuunnittelija Arja Kolu-Korhonen, 044 4970 160 tai sähköpostitse: arja.kolu-korhonen@muhos.fi.

Utajärvellä kesätyöllistetään vuosina 2000–2003 syntyneitä nuoria. Kunnan kesätöissä on tarjolla 60 tunnin työjakso 300 eurolla. Kunta ja 4H peräänkuuluttavat jo tässä vaiheessa työnantajia ilmoittamaan kuinka monelle nuorelle ja mille ajanjaksolle heillä on kesätyövoiman tarvetta.

Tiedot tulee toimittaa 7.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen 4h@utajarvi.fi.

Nuoria voivat yritysten lisäksi työllistää myös kotitaloudet esimerkiksi lastenhoito-, kotityö- ja pihanhoitoavuksi.

Lisätietoja kesätyöllistämisestä saa 4H-toimistolta numerosta 0400 945 207 tai sähköpostitse 4h@utajarvi.fi.

Vaalassa ovat kunnan kesätyöllistymisvuorossa vuosina 2000–2001 syntyneet nuoret eli peruskoulun yhdeksännen luokan päättäneet sekä toisen asteen 1. ja 2. vuoden opiskelijat.

Kesätöihin haetaan ensisijaisesti sähköisesti www.kuntarekry.fi -palvelun kautta.

Vapaa-aikaohjaaja Jenna Leinosen mukaan kunnassa on yleensä saatu hyvin työllistettyä kaikki 15–18-vuotiaat kesätyötä tarvinneet nuoret.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset