– Oulu

Ahmatien päiväkodin päiväkotiryhmä Kissankulma siirtyy pariksi kuukaudeksi väistötiloihin Hyvinvointitalolle. Ahmatien päiväkodin päiväkotiryhmä Kissankulma siirtyy pariksi kuukaudeksi väistötiloihin Hyvinvointitalolle.

Kissankulman lapset evakkoon remontin tieltä

Jari Riekki

Utajärvellä Ahmatien vanhassa päiväkotirakennuksessa sijaitsevan päiväkotiryhmä Kissankulman lapset ja henkilökunta joutuvat marras-joulukuun ajaksi evakkoon remontin alta.

Kissankulmalaiset siirtyvät Hyvinvointitalon viipaleosaan.

Päiväkotirakennuksessa on ollut viimeisen vuoden aikana sisäilmaongelmia, jotka juontavat juurensa viereisen uuden päiväkotikiinteistön rakentamiseen.

Kun Keisarintien päiväkotia ja sen piha-aluetta rakennettiin, menivät ilmeisesti vanhan päiväkodin salaojat ja sadevesijärjestelmien purkuputket tukkoon.

Kunnalla ei ollut ennen rakennusurakan aloittamista tietoa missä kuivatusjärjestelmän purkuputken pää sijaitsee, eikä se selvinnyt työmaankaan aikana.

Kuntotutkimuksessa on sittemmin saatu selville, että rakennuksen alapohjan hiekka on kyllä säilynyt kuivana, mutta muovisten lattiamattojen alle oli päässyt kosteutta.

– Nyt otamme kaikki lattiapinnat auki: muovimatot ja laatoitus uusitaan. Rakennuksen etuosasta piikataan lattia auki. Pinnoitteet uusitaan, vs tekninen johtaja Petri Leskinen kertoo.

Rakennuksen molempiin päihin asennetaan uudet ilmanvaihtokoneet.

Mittauksissa on huomattu, että rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on reilusti alle puolet siitä tehosta, mitä nykyinen noin 30 lapsen ja aikuisen käyttö vaatii.

Lue lisää tiistain 24.10.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset