Metsäkauriille kävi kehnosti lauantaiaamuna valtatie 22:lla. Kuva: Paula Mertaniemi. Metsäkauriille kävi kehnosti lauantaiaamuna valtatie 22:lla. Kuva: Paula Mertaniemi.

Kolarikauris päätyi seuran nylkyvajaan

Arto Nenonen

Valtatie 22:lla Louhikontien liittymän lähistöllä sattui lauantaiaamuna kahdeksan aikaan kauriskolari. Muhokselle päin ajanut autoilija ei ehtinyt väistää tien yli juossutta metsäkaurista.

Kauris kuoli välittömästi. Eläimen takajalat menivät törmäyksessä poikki, mutta muuten ruhossa ei ollut pahoja ryhjeita.

Kauriskolareissa, joista tehdään ilmoitus poliisille, riistanhoitoyhdistyksen niin sanotut SRV-miehet tulevat hakemaan eläimen.

Lauantain kolarin kauriin kävi noutamassa Väinö Väänänen, joka yksi Muhoksen riistanhoitoyhdistyksen kolmesta SRV-miehestä.

– Yleensä kauris menee kolarissa niin pahaan kuntoon, että se on haudattava. Tämä oli säilynyt suhteellisen ehjänä, Väinö Väänänen kertoo.

Huono-onnisen kauriin ruho roikkuukin nyt nyljettynä Laitasaaren Erätoverien nylkyvajassa. Aiemmin viime viikolla sattui kauriskolari Tyrnäväntiellä.

Väänänen sai hälytyksen keskellä yötä ja lähti paikalle.

– Ilmoituksen mukaan siellä makasi kauris keskellä tietä. Kun pääsin paikalle, ruho oli ehditty jo viedä. Joku ohikulkija oli ilmeisesti nostanut eläimen autonsa takakonttiin, Väänänen toteaa.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset