Vesi pärskyi ja meteli oli melkoinen Muhoksen uimahallissa alakoulujen välisissä uimamestaruuskilpailuissa. Vesi pärskyi ja meteli oli melkoinen Muhoksen uimahallissa alakoulujen välisissä uimamestaruuskilpailuissa.

Kolmen kunnan koulujen halli

Jari Riekki

Muhoksen uimahallissa riitti tiistaina 8. toukokuuta pärskettä, kun altaissa ratkottiin Muhoksen alakoulujen väliset uimamestaruudet.

Toukokuu on muutenkin vilkasta sesonkiaikaa Muhoksen uimahallissa, sillä altaissa nähdään myös Tyrnävän ja Limingan koulujen oppilaita liikuntatunneillaan. Kaikissa Oulun seudun kunnissa ei ole omaa uimahallia.

Yksikään perusopetuksessa kulkeva lapsi ei voi nykyisin välttyä uimaopetukselta, sillä uinti on perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa ainoa laji, jonka opetusta täytyy oppilaille antaa.

Uinnin opetuksesta määrätään tarkemmin paikallisissa opetussuunnitelmissa. Muhoksella kirkonkylän koulun luokanopettaja Kari Louhimaa kertoo, että 0-2 -luokkalaiset saavat uimaopetusta yhteensä kymmenen kertaa, 3-4-luokkalaiset kahdeksan kertaa ja 5-6-luokkalaiset kuusi kertaa lukuvuoden aikana.

Yläkoululaisille uimaopetusta järjestetään lukuvuoden aikana kahdeksan tuntia liikunnanopettajien opettamana.

Lue lisää perjantain 11.5 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset