Lähiruokatreffeillä kannustettiin suoramyyntiin

Sauli Kallio

Vaalan Asemalla järjestetyillä lähiruokatreffeillä keskusteltiin lihan suoramyynnistä ja sen lainsäädäntöä.

Arvostus lähiruokaa kohtaan on lisääntynyt ja trendi ja jatkuu edelleen. Useille kuluttajille pelkkä suomalaisuus ei enää riitä, vaan he haluavat ostoskoriinsa prosessoimattomia ja aitoja raaka-aineita.

– Kuluttajat kaipaavat lyhyitä ja helposti jäljitettäviä toimitusketjuja ja turvallisuutta elintarvikkeilta. Monet myös haluavat tukea tuottajia ja ovat valmiita maksamaan lähellä tuotetuista elintarvikkeista jopa hieman enemmän, elintarvikeyritysasiantuntija Essi Keränen Kainuun koti- ja maatalousnaisista kertoo.

Suoramyynnissä tuottaja myy tuotteitaan suoraan kuluttajalle tai paikalliseen vähittäismyyntiin ilman välikäsiä. Myynti voi tapahtua omalta tilalta suoraan kuluttajalle tai tuottaja voi toimittaa tuotteet kauppaan tai vaikkapa ravintolaan. Myös torimyynti on suoramyyntiä.

– Tuotteiden pienimuotoiselle ja vähäriskiselle suoramyynnille asetettiin vuoden 2012 alusta helpotuksia. Nyt alkutuottaja saa myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille tai paikalliseen vähittäismyyntiin pienimuotoisesti ilman erillistä elintarvikehuoneistoilmoitusta, Keränen tarkentaa.

Lue lisää Tervareitistä perjantaina 7.10.2016.

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset