– Oulu

Leppiniemessä rakastutaan suomalaiseen kesäyöhön

Leppiniemessä vietetään huomenna lauantaina Suomen luonnon päivää Rakastu kesäyöhön -teemalla.

Kello 11 alkavan päivän ohjelmassa on runo- ja musiikkiesityksiä, piknik-henkeä, kotieläinpiha, yhteislaulua ja illan huipentava kahden luukun ohijuoksutusnäytös.

Suomen luonnon päivän kunniaksi Terttu Jurvakaisen taidegalleriassa Nykäläntie 18:ssa on avoimet ovet kello 12-17.

Leppiniemessä päivä aloitetaan kyläyhdistyksen esittelyllä muistokivien luona joen etelärannalla kello 11-15. Pakurilan kotieläinpiha Lanttotie 16:ssa on auki kello 11-13. Pääsymaksua voi maksaa omantunnon mukaan. Ilmoittautuminen tapahtuu Pakurilan fb-sivujen kautta.

Folkmusiikin ystäville on tarjontaa muistokivien luona kello 12 ja 13. Leppiniemeläinen musiikkiduo esittää kesäistä folkkia.

MuPS:n naiset järjestävät Leppiniemen uimarannan vieressä kello 12-16 pihapelitapahtuman, jossa on mm. lyönti- ja heittotutka. Parhaat lyöjät ja heittäjät palkitaan.

Kauneuspuron pysäköintipaikalla järjestetään talutusratsastusta kello 12-15 ja samaan aikaan poniajelua Saarivirrantie 27:ssä.

Ohijuoksutus iltayhdeksältä

Pakurilan kotieläinpiha on jälleen auki kello 13-15. Lemmenpolun alkupäässä on kello 14-15 Teija Annelin runoesitys.

Salmen ja Kaisun pop up -kahvilassa Saarivirrantie 4 B:ssä on tarjolla kuumaa ja kylmää juotavaa sekä suolaista ja makeaa myös kotipakettiin.

Montan leirintäalueen rannassa Kari J. Hartikainen vetää yhteislauluhetken kello 18.30-20. MuPS:n naisten kioskissa patosillan levikkeellä on tarjolla makkaraa, kahvia ja leivonnaisia kello 19-21.30.

Leppiniemen illan huipennus on ohijuoksutusnäytös Pyhäkosken voimalaitoksella kello 21.

Katselualueet ovat pohjoisella rannalla ja patosillalla. Hyvä katselupaikka on esimerkiksi uusi näköalatasanne kauneuslampien lähettyvillä. Alajuoksulla voimalaitokseen on pidettävä etäisyyttä vähintään 100 metriä. Ohijuoksutus kestää noin 15 minuuttia ja sitä edeltää varoitusmerkki.

Sähkömuseo ja voimalaitoskierros suljettu lauantaina, kierrokselle pääsee erikseen sovittuna aikana arkisin.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset