Rivitaloasunnot Vaalan keskustassa voisivat toimia myös huolettomina vapaa-ajan kakkosasuntoina. Rivitaloasunnot Vaalan keskustassa voisivat toimia myös huolettomina vapaa-ajan kakkosasuntoina.

Mökkikauppa elpyy

Marianne Ollikainen

– Eniten on kysyntää omarantaisesta, sähköillä varustetuista mökeistä, kuvailee vaalalainen kiinteistövälittäjä Pirkko Karppinen.

Hän ei suoraan allekirjoita väitettä, että maassa olisi epävakaiden ja kylmien kesien jäljiltä syntynyt patoutunutta vapaa-ajanasuntojen ostotarvetta.

– Täällä meidän leveysasteilla on paremminkin kyse siitä, että vuosina 2014-2016 elimme lamavuosia eikä edullisestikaan hinnoiteltu vapaa-ajanasunto tahtonut mennä kaupaksi.

– Viime vuonna kauppa kävi paremmin ja tältä vuodelta odotetaan jo hyvää kauppavuotta. Käviköhän siinä niin, että kun uutisissa alettiin julistaa laman taittuneen, niin vasta sitten uskaltauduttiin mökkikauppoihin, miettii Karppinen.

– Hinnat ovat joka tapauksessa nyt noususuunnassa. Pari vuotta sitten kesämökin olisi saanut paljon halvemmalla.

Pirkko Karppinen on tehnyt 16 vuotta kiinteistökauppaa. Hän toteaa heti, että näiltä seuduilta vapaa-ajan asuntoa etsivän ykköstoive on Oulujärven ranta. Myös muut pienet ja kirkasvetiset järvet kiinnostavat, kuten esimerkiksi Oterman tai Neittävän suunta.

Lue lisää tiistain 15.5. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset