– Oulu

Kuitua pukkaa? Muhoksella viritellään uutta yritystä valokuituverkon vetämiseksi kunnan alueelle. Arkistokuva. Kuitua pukkaa? Muhoksella viritellään uutta yritystä valokuituverkon vetämiseksi kunnan alueelle. Arkistokuva.

Muhoksella uusi yritys valokuituverkkoon

Arto Nenonen

Muhoksen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kuntakonserniin perustetaan uusi tytäryhtiö Muhoskuitu Oy.

Tytäryhtiön perustaminen liittyy valokuituverkon rakentamiseen Muhokselle. Oulun Seudun Sähkö on esittänyt Muhoksen kunnalle laajakaistaratkaisua, jossa verkon rakentamisesta vastaa Lakeuden Kuitu Oy -niminen yhtiö.

Oulun Seudun Sähkö käynnistää tulevana keväänä kiinteä laajakaistaverkon rakentamisen Tyrnävän, Limingan ja Lumijoen kuntien alueelle. Jokaiseen kuntaan on perustettu erillinen yhtiön, josta Lakeuden Kuitu Oy omistaa vähintään 51 prosenttia osakkeista ja kunta enintään 49 prosenttia osakkeista.

Muhoskuitu Oy:n osakepääoma olisi 2500 euroa, ja Muhoksen kunnan osuus osakepääomasta on 1 225 euroa.

Kunnanhallitus esittää myös, että valtuusto myöntää Muhokselle tulevan kattavan kiinteän laajakaistaverkon rakentamiseen enintään 1,7 miljoonan euroa. Tukisumma on sidottu julkisen tuen suuruuteen. Rahoitustavasta päätetään myöhemmin.

Nimiä kerätään jo nyt listoille

Muhoskuitu Oy:n edellytetään käynnistämään neuvottelut mahdollisesta yhteistyösä OLKA-verkon kanssa. Muhoskuitu Oy:n hallitukseen kunnanhallitus valitsi Eija Jurvasen ja Jarkko Hapon.

Muhoksen kunnanvaltuusto käsittelee kuituasiaa kokouksessaan 26. helmikuuta.

Muhoskuitu-hanke kerää nyt kiinnostuneiden nimiä listoilleen, jotta saadaan osoitettua, että valokuidulle on alueella kysyntää.

Kiinnostuksen ilmoittaminen ei velvoita mihinkään tai maksa mitään – ainoastaan mahdollistaa verkon rakentamisen. Lopulliset sopimukset tehdään erikseen asiakkaiden kanssa alkukesän aikana.

Tavoitteeksi on asetettu, että ennakkokiinnostuneita on noin 40 prosenttia alueen kiinteistöistä huhtikuun loppuun mennessä. Lukumäärällisesti tämä tarkoittaa noin 1 200 kiinteistöä.

Hankkeen edetessä suunnitelmien mukaisesti rakentamistyöt päästään aloittamaan kesällä 2018.

Tällöin valokuituverkko on käytössä ensimmäisillä asiakkailla vuoden 2019 alkupuolella.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset