Muhoksen lukiossa on puutteellinen ilmanvaihto ja tilat ovat nykykäytölle epäkäytännölliset. Muhoksen lukiossa on puutteellinen ilmanvaihto ja tilat ovat nykykäytölle epäkäytännölliset.

Muhoksen lukiorakennuksen kohtalo ratkeaa hankesuunnitelmassa

Korjataanko vanha vai rakennetaanko uusi?

Jari Riekki

Muhoksen kunta alkaa piakkoin laatimaan hankesuunnitelmaa kunnan lukiorakennuksen kohtalosta. Vaihtoehtoina ovat kokonaan uuden lukion rakentaminen, nykyisen kiinteistön peruskorjaaminen tai näiden kahden vaihtoehdon yhdistelmä.

Lukiossa on tehty perusteellinen kuntotutkimus viime helmikuussa sekä sisäilmatutkimus ja käyttäjäkyselyt viime huhtikuussa. Näiden pohjalta on lukion henkilökunta rehtori Minna Kemppaisen johdolla laatinut tarveselvityksen, jossa käydään läpi kiinteistön ongelmakohdat ja pohditaan mitä lukiorakennukselle tulisi tehdä.

– Henkilökunnan näkemys on, että Muhokselle kannattaisi rakentaa kokonaan uusi lukiorakennus mielellään samalle tontille yläkoulun yhteyteen, sillä moni opettaja opettaa sekä yläkoululla että lukiossa, Kemppainen kertoo.

Kemppainen perustelee tätä näkemystä sillä, että kiinteistö on rakenteeltaan vanha ja että peruskorjauksesta tulisi sen verran suuri ja perusteellinen. Muhoksen lukio tulisi tarveselvityksen mukaan mitoittaa 170 opiskelijalle.

Muhoksen kunnan vs. tekninen johtaja Aulis Kokko kertoo, että hankesuunnittelussa menee noin kolme kuukautta, jonka jälkeen valtuusto voi päättää eri vaihtoehtojen pohjalta.

– Laadimme hankesuunnitelman, jossa punnitaan uudisrakentamista, peruskorjaamista ja näiden yhdistelmää sekä vaihtoehtojen kustannusvaikutuksia, Kokko kertoo.

Lue lisää tiistain 21.11.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset