Teollisuusliiton valtuuston puheenjohtaja Jarmo Markkanen on työpaikkansa pääluottamusmies. Hydnum Oy:ssä työntekijöiden järjestäytymisaste on sata. Teollisuusliiton valtuuston puheenjohtaja Jarmo Markkanen on työpaikkansa pääluottamusmies. Hydnum Oy:ssä työntekijöiden järjestäytymisaste on sata.

Muhoksen mieheen on lujasti luottoa

Arto Nenonen

Suomen suurimman teollisuuden ammattiliiton, Teollisuusliiton, 83-jäsenisen valtuuston puheenjohtajaksi marraskuun lopussa valittu muhoslainen Jarmo Markkanen on ammattiyhdistysmies henkeen ja vereen.

– Liityin ammattiliittoon heti, kun astuin työelämään. Ay-taival alkoi Kumi- ja nahkatyöväen liitosta. Aika monen mutkan kautta nyt ollaan Teollisuusliitossa, Jarmo Markkanen toteaa.

Virallisesti Teollisuusliitto syntyy 1. tammikuuta 2018, kun Metalliliitto, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ja Puuliitto yhdistyvät.

Päätökset fuusiosta oli tehty jo aiemmin. Markkanen oli synnyttämässä fuusiota TEAM:n valtuuston puheenjohtajan roolissa.

– Yhdistymisneuvotteluissa oli aiemmin mukana myös Paperiliitto, mutta se kuitenkin päätti lähteä omille teilleen. Mielestäni se on harmi, mutta itsenäinen liitto tekee omat päätöksensä.

Lue lisää perjantain 29.12. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset