– Oulu

Taija Jyrkäksen toimistotila on kulttuurituottajalle inspiroivasti Oulujoki-opiston kuvataidekoulun tiloissa. Taija Jyrkäksen toimistotila on kulttuurituottajalle inspiroivasti Oulujoki-opiston kuvataidekoulun tiloissa.

Muhos sai uuden kulttuurituottajan

Marianne Ollikainen

Muhoksen uusi kulttuurituottaja Taija Jyrkäs on innoissaan uudessa työssään.

– En olisi etukäteen uskonut, kuinka vapaaseen ympäristöön ja ennen muuta erilaiseen tapahtumajärjestelytyöhön tässä pääsee, hän iloitsee.

Taija Jyrkäs (30) on kotoisin Kuivaniemeltä ja koulutukseltaan kuva-artesaani ja medianomi. Hän on työskennellyt aikaisemmin tuottajana Oulun Sarjakuvakeskuksessa, Pohjoinen Valokuvakeskus ry:ssä ja Taidekeskus Kulttuurikauppilassa.

– Visuaalinen kuvataide on minua lähellä, mutta pidän kovasti rajoja rikkovien tapahtumien järjestämisestä.

Hän toivoo tuovansa uusia ajatuksia ja tapoja tehdä kulttuurityötä.

– Kulttuurielämysten pitäisi olla silmiä avaavia, ajatuksia herättäviä ja yllätyksellisiä. Kulttuurielämys voi tulla meitä vastaan ihan missä vain.

Kulttuurituottaja kuuluu Muhoksen kunnan viestintä- ja kulttuuritiimiin ja osallistuu kunnan kehittämis- ja tutkimustyöhön, hankkeisiin ja brändäykseen.

– Muhoksesta on mahdollista tehdä hyvinkin merkittävä kulttuuri- ja matkailukunta Rokua Geoparkin mahdollisuuksia hyödyntämällä, Jyrkäs sanoo.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset