Saara Koskinen Saara Koskinen, Laura Komulainen, Miitta Anttila ja Taru Jaara tapasivat ensi kerran tiistaina. Saaran ja Miitan Muhokselle muuttamisessa on ollut yksi yhdistävä taustatekijä: heidän miesten kriteerinä on ollut omakotitalo, jonka pihassa on iso autotalli tai halli. Muhokselta sellaiset kodit löytyivät.

Muhoslaisäidit kohtasivat somessa

Elina Jyrinki

”Etsin ystävää tositarkoituksella! Olen viime kesänä Muhokselle muuttanut 32-vuotias perheen äiti. Etsin aikuisia ystäviä, sillä en tunne täältä vielä oikein ketään”.

Näillä sanoilla Laura Komulainen aloitti Facebook-viestinsä, jonka hän kirjoitti 4. toukokuuta Muhoslaiset-ryhmään. Neljä päivää myöhemmin viestistä oli tykännyt 210 facettajaa ja kommenttejakin oli kirjoitettu kymmenittäin.

Neljässä päivässä viesti johti myös ensimmäiseen tapaamiseen ystävää kaipaavien muhoslaisäitien kesken. Tiistaina neljä ennestään toisilleen tuntematonta naista treffasivat Lauran kodin pihassa Pääskyntiellä.

– Olemme perustaneet yhteydenpitoon Whatsapp-ryhmän, jossa on jo 25 jäsentä, Laura kertoo.

– Tänä aamuna postailimme kuvia omista kodeistamme, kisaten kenellä on sotkuisinta! naiset naurahtavat.

Miitta Anttila on porukan tuorein muhoslainen, hän muutti paikkakunnalle vajaa kuukausi sitten.

– Olen syntyjäni oululainen ja asunut aina siellä. Kun aloimme haaveilla mieheni kanssa omasta rauhallisesta pihapiiristä ja omakotitalosta, tuli Muhos vaihtoehtona esille. Ajatuksena muutto tänne hirvitti kuitenkin minua alkuun, koska Muhos tuntui ihan syrjäkylältä! Miitta paljastaa.

Mieli kuitenkin muuttui, kun koti löytyi Matokorvesta.

– Minulla on ollut todella tervetullut olo. Naapurit ovat tulleet tervehtimään ja olemme jo käyneet pojan kanssa perhekerhossakin, jossa on todella ystävällistä porukkaa.

– Ihmisten ystävällisyydellä on todella iso merkitys, kun ei tunne paikkakunnalta lähtökohtaisesti ketään, Miitta kokee.

Saman allekirjoittaa Laura, joka on asunut Muhoksella kohta vuoden miehensä ja neljän lapsensa kanssa. Perheen tie tänne suuntasi Saarijärveltä, sitä ennen he asuivat Jyväskylässä.

Lue lisää perjantain 11.5.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset