Nälkäpäiväkerääjät tunnistetaan punaisista liiveistä ja keräyslippaista. Tiia-Reeta Tihinen ja Leena Pikkuhookana toimivat kerääjinä Muhoksella syksyllä 2015. Nälkäpäiväkerääjät tunnistetaan punaisista liiveistä ja keräyslippaista. Tiia-Reeta Tihinen ja Leena Pikkuhookana toimivat kerääjinä Muhoksella syksyllä 2015.

Nälkäpäivä-keräys torstaista lauantaihin

Suomen Punaisen Ristin perinteinen Nälkäpäivä-keräys toteutetaan tällä viikolla torstaista lauantaihin 14.-16. syyskuuta.

Nälkäpäivä on tunnettu punaisin liivein ja punaisin keräyslippain varustetuista kauppojen ovilla päivystävistä kerääjistä.

Nälkäpäiväkeräyksellä kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon, jolla autetaan kotimaan ja ulkomaan hätää karsiviä.

Nälkäpäiväkeräyksen toteutuksesta paikallistasolla vastaavat SPR:n osastot, jotka värväävät lipaskerääjiä.

Esimerkiksi Vaalassa SPR:n osasto järjestää lipaskeräyksen lisäksi leivänjaon perjantaina 11-13 Vaalan torilla, jossa jaetaan ilmaiseksi sata Kellolammen leipomon leipää.

Nälkäpäivänä kerättävillä varoilla autetaan Suomessa tulipalojen uhreja ja koulutetaan äkillisiin kriiseihin henkisen tuen vapaaehtoisia. Maailmalla suurta tukea tarvitaan etenkin Jemenissä.

Keräykseen voi osallistua myös verkossa aloittamala oman Nälkäpäivä-keräyksen netissä ja haastamalla tutut ja tuntemattomatkin lahjoittamaan yhdessä omilla nettisivuilla, blogissa, yrityksen sivuilla, sähköpostitse tai Facebookissa.

Voit myös jakaa tietoa Punaisen Ristin nettikeräyksestä, jos et halua avata omaa keräystä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset