Naulakankaan tuulivoimahanke kiinnosti yleisöä Vaalassa. Naulakankaan tuulivoimahanke kiinnosti yleisöä Vaalassa.

Naulakankaan tuulivoimapuisto yleisökäsittelyssä

Marianne Ollikainen

Naulakankaan tuulivoimapuiston kaavoitushanke on viime viikkoina saanut Vaalassa kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Hankkeesta järjestetty yleisön tiedotustilaisuus tiistai-iltana Veneheiton koululla oli sen sijaan huomattavasti maltillisempi.

Eniten puheenvuoroja käyttivät vastustajat, mutta mielipiteensä ilmaisivat myös muutamat kylän maanviljelijät ja maanomistajat, jotka eivät pelänneet tuulivoimaloiden tuloa. He pitivät tuulivoimaloita päinvastoin uljaana ilmestyksenä eikä maisemanhoidollisesti ollenkaan ongelmana.

Yleisön esittämässä kritiikissä saivat runsaasti aikaa luontoarvot. Vaalalainen kunnanvaltuutettu Aino Leinonen on henkilöitynyt tuulivoimahankkeiden vastustajaksi ja esitti nytkin lukuisia epäilyjä siitä, että niin lintujen pesintätiedot, muuttolintujen reitit kuin suojelullisesti arvokkaat lajit on kerrottu luonto- ja linnustoselvityksessä liian vähäisin tiedoin.

Leinonen huomautti, että hankealueelta löytyy 26 suojeltavaa lintulajia. TuuliWatti Oy hankkii kaavoitustyön FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä, jonka aluepäällikkö Kai Tolonen vakuutti, että suojeltavien lajien vaarantumisessa noudatetaan ympäristöviranomaisten määräyksiä.

– Jos jossain muualla on hankealueella havaittu esimerkiksi laulujoutsenten muuttoliikettä, niin olemme tällaisilta alueilta harventaneet tuulivoimaloita.

Lue lisää perjantain 19.1.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset