– Oulu

Muhoksen kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Myllyniemi hakee kestävyyskuntoa yhteisiin rientoihin urheilusta. Torstaina vuorossa oli salibandy. Muhoksen kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Myllyniemi hakee kestävyyskuntoa yhteisiin rientoihin urheilusta. Torstaina vuorossa oli salibandy.

Ongelmissa vellominen ei kehitä kuntaa

Arto Nenonen

Muhoslainen opettaja Jaakko Myllyniemi joutui tai pääsi tekemään viime keväänä ison valinnan.

Politiikan sivustaseuraajana kunnallisvaaleihin saakka itseään pitänyt, Keskustan ehdokkaaksi lähtenyt mies sai kylän suurimman äänipotin.

Peräti 299 muhoslaista piirsi äänestyslippuun Myllyniemen numeron. Äänivyörystäkään puhuminen ei ole liioittelua. Kuntapolitiikan untuvikko oli puolueen vaaleissa saaman torjuntavoiton täsmäase.

Kunnallispolitiikan kirjoittamattomien pelisääntöjen mukaan Myllyniemi tienasi vaaleissa kunnanhallituksen puheenjohtajuuden, jota pidetään merkittävimpänä vaikuttamisen paikkana.

Myllyniemi sanoo tienneensä, että edessä on haastava ja vaativa urakka.

– Tiesinhän minä tehtävän haastavuuden, mutta sitä en tiennyt, että kyseessä on henkisesti näin raskas luottamustehtävä.

Myllyniemi on paneutunut puheenjohtajan tehtäviin tunnollisesti. Lautakunta- ynnä muita kokouksia kertyi syyskaudella kolmesta neljään viikossa, ja sama tahti jatkuu.

– Se ei kuitenkaan ole se luottamustyön ikävä puoli, kestävyyskuntoni on kyllä kohdillaan, vaan eripuraisuus joka vaikuttaa haitallisesti yhteisten asioiden hoitamiseen.

Kunnanhallitus pui hallinnollisia ongelmia jo joulukuussa ja päätti, että tarvittaessa haetaan ulkopuolisen konsultin apua.

Myllyniemen mielestä on surullista, että monet hyvät asiat Muhoksella tahtovat jäädä varjoon.

– Meillä on kouluissa pienet opetusryhmät, viroissa ja toimissa on päteviä ihmisiä. Palvelut pelaavat. Esimerkiksi kirjastolaitoksemme ja terveyspalvelumme palvelut kestävät vertailun mihin tahansa kuntaan. Liikuntapuolellakin asiat ovat kunnossa ja kunnassa on paljon toisen asteen opiskelupaikkoja, Myllyniemi luettelee.

Lue lisää tiistain 13.2.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset