Arto Karppinen on tehnyt kiinteistöbisnestä tähän asti muun muassa Kajaanissa ja Otanmäessä. Osuuspankin kiinteistö on ensimmäinen hankinta Vaalasta. Arto Karppinen on tehnyt kiinteistöbisnestä tähän asti muun muassa Kajaanissa ja Otanmäessä. Osuuspankin kiinteistö on ensimmäinen hankinta Vaalasta.

Osuuspankin kiinteistölle uusi isäntä Vaalassa

Marianne Ollikainen

Kainuun Osuuspankki on myynyt huhtikuussa toimitilansa Vaalantieltä Karppiset & Co Oy:lle. Vaalan keskustassa sijaitsevassa kiinteistössä jatkavat tilitoimisto, parturi-kampaamo sekä kolmessa asuinhuoneistossa asukkaat, mutta entisen pankkisalin vuokraamisesta neuvotellaan parhaillaan. Myös kiinteistön päädyssä oleva niin sanottu hierojan tila on vuokrattavana.

Karppiset & Co -yhtiön toimitusjohtaja Arto Karppinen pitää kiinteistöä varsin hyväkuntoisena eikä siihen ole välittömästi tiedossa korjausremontteja. Kiinteistön koko on runsas 700 neliömetriä ja se on rakennettu kahdessa osassa 1970- ja 80-luvuilla.

Karppisen kiinteistöyhtiö on uusi ja sen kotipaikka on Vaala. Yhtiön toimialaan kuuluvat kiinteistön hallinta, vuokraus ja omistus, asuinhuoneistojen ja liiketilojen vuokraus Vaalantie 19:ssa.

Arto Karppisen suku on Manamansalosta ja vaikka hän asuukin nykyisin Nurmijärvellä, on kiinteistöbisnes tuttua Oulujärven ympäristössä.

– Tein vuodesta -89 asti sähköurakointia Vuolijoki-Kajaani -alueella, ja vieläkin ajan niin salliessa. Kiinteistöbisnes on kuitenkin työllistämässä kokopäiväisesti.

Hänellä on muun muassa vuora-asuntotoimintaa Otamäessä ja Kajaanissa.

– Olen minä rakentanut kolme omakotitaloakin ja parhaillaan on Nurmijärvellä menossa vuonna 1949 valmistuneen talon kunnostaminen, Karppinen kertoo.

Kainuun Osuuspankin supistettu pankkitoiminta on siirtynyt Vaalassa ns. sähkötaloon Vaalantie 3:een.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset