Jos maa- ja metsätalousministeriö hyväksyy riistakeskuksen esityksen Jos maa- ja metsätalousministeriö hyväksyy riistakeskuksen esityksen, Oulujokilaakson kunnissa voi metsästää metsoa ja teertä lokakuun loppuun saakka. Arkistokuva.

Oulujokilaaksoon esitetään täyttä metsästysaikaa metsolle ja teerelle

Arto Nenonen

Suomen riistakeskus esittää metsäkanalintujen metsästykseen rajoituksia alkavalla jahtikaudella.

Oulujokilaakson kunnissa Muhoksella, Utajärvellä ja Vaalassa metsoa ja teertä saisi kuitenkin esityksen mukaan metsästää koko kauden ajan eli syyskuun 10. päivästä lokakuun 31. päivään.

Pyyn metsästysaika päättyisi esityksen mukaan 10. lokakuuta. Rajoitus koskisi koko Pohjois-Pohjanmaata, samoin kuin Kainuuta, Pohjois-Karjalaa, Pohjois-Savoa ja eteläistä Lappia.

Riistakeskus rauhoittaisi riekon kokonaan lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia.

Maa- ja metsätalousministeriö on laittanut asetusluonnoksen metsäkanalintujen metsästysajoista lausuntokierrokselle. Ministeriön odotetaan antavan asetuksen metsästysajoista 8. syyskuuta.

Heinäkuun lopussa ja elokuun alussa tehdyt riistakolmiolaskennat osoittivat, että metsäkanalintujen pesinnät onnistuivat tänä vuonna vaihtelevasti.

Kolea alkukesä ei ollut metsäkanalintujen lisääntymiselle otollinen. Pesimismenestykseen vaikutti myös pesiin ja poikasiin kohdistuva saalistuspaine.

Erityisesti Pohjois-Suomessa pienpetoja on ollut runsaasti kahden perättäisen hyvän myyrävuoden jälkeen.

Lue lisää perjantain 25.8.2017 Tervareitissä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset