Ahdas pysäköinti liiketalon edustalla päättyy Ahdas pysäköinti liiketalon edustalla päättyy, kun vanha pankkirakennus puretaan ja tilalle tulee runsaasti uutta pysäköintitilaa pankin ja apteekin asiakkaiden käyttöön.

Pankkirakennuksen purkaminen alkaa Utajärvellä

Arto Nenonen

Utajärven kyläkuva muuttuu kevään aikana vanhan pankkikiinteistön purkamisen myötä.

Osuuspankki on jo muuttanut uuteen toimitilaan, joka on noussut vanhan rakennuksen taakse. Maanantaina pankkipalveluja tarjottiin ensimmäistä päivää uusissa, avarissa tiloissa.

Utajärven apteekki toimii vanhoissa tiloissa vielä kuluvan viikon ajan.

– Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, aloitamme pankin naapurissa uusissa tiloissa tulevana maanantaina, apteekkari Sari Karhu toteaa.

Apteekin muutto on tarkoitus toteuttaa viikonlopun aikana.

Vanhan liikekiinteistön purkua ollaan parhaillaan käynnistämässä valmistelevilla töillä. Tiloihin on jo tehty asbestikartoitus. Ennen purkutöiden aloittamista liiketiloista poistetaan kaikki irtaimisto.

Pysäköinti selkiytyy

Uuden liiketilan rakennuttajan Procomo Oy:n toimitusjohtaja Harri Peipinen kertoo, että purkutyöt aloitetaan pankin entisestä liiketilasta.

Purkutyömaan ympärille rakennetaan suoja-aidat ja paikalle tuodaan vaihtolavoja.

– Työ käynnistyy käsipurkamisella rakennuksen sisäpuolelta. Purettavat rakennusosat lajitellaan ja kuljetetaan pois ennen kuin kaivinkoneet päästetään rakennuksen kimppuun, Peipinen sanoo.

Purkutyö valmistuu suunnitelmien mukaan kevään aikana. Aikataulu tarkentuu Peipisen mukaan työn edetessä.

Loppukevään ja alkukesän aikana tehdään entisen liikerakennuksen ja nykyisen pysäköintialueen pihatyöt.

– Pysäköinti on ollut aika villiä, sillä pienellä alueella ei ole ollut merkittyjä paikkoja. Jatkossa pysäköinti selkiytyy ja tilaakin tulee melkoisen paljon lisää, Peipinen toteaa.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset