Päivi Kivelä varmistaa Päivi Kivelä varmistaa, että Hannu Honkanen on se Hannu Honkanen.

Poppaloora ääntenhakureissulla Sanginjoella ja Kylmälänkylässä

Arto Nenonen

Aurinko näyttää häviävän tammikuisen iltapäivän kamppailun hämärää vastaan Sanginjoella. Eikä kellon lyhyt viisari ole vielä ehtinyt edes kolmosen päälle.

Uinuvassa kylässä kaikki näyttää ihan tavanomaiselta perjantailta. Muutama auto pyyhkäisee kylän läpi milloin Muhoksen, milloin Ylikiimingin suuntaan. Kiireisiä näyttävät olevan. Nopeutta on varmasti yli sallitun.

Poikkeuksen normaaliin tekee kuitenkin Ylikiimingintien ja Kassisentien risteyksessä parkissa oleva Muhoksen kunnan monipalveluauto Poppaloora, joka on tullut keräämään sanginjokisilta ääniä vuoden 2018 presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella.

Kahden tunnin rupeamasta on kulunut jo kolme varttia, eikä ihmisiä näy autoon pyrkimässä. Onko nukkuvien puolue ottanut kylässä ylivallan? Pakkanen jo nipistelee korvia, joten lämmin auto kutsuu.

Kaksi kirjaa

– Myöhästyit. Täällä oli heti kahden jälkeen melkein tungosta, kun väki tuli äänestämään, monipalveluauton kuljettaja ja vaalivirkailija Arto Kylén toteaa.

Päivi Kivelä, toinen vaalivirkailija, ja jo äänensä antanut Irja Lustig vahvistavat lausunnon, kun sitä hieman rohkenee epäillä.

– Minä jäin tietenkin suustani kiinni tänne. Älä mainitse minusta lehdessä mitään, Lustig naurahtaa.

Poppaloora on Lustigille äänestyspaikkana entuudestaan tuttu aiemmista vaaleista. Silloin tällöin hän käy autolla myös lainaamassa kirjoja. Tällä kertaa Poppalooraan jäi ääni ja mukaan lähti kaksi romaania.

– Täällä syrjäperällä kun asuu, pitää aika ajoin käydä kirkonkylällä asioimassa. Kaupassa ja nykyisin yhä tiuhemmin terveyskeskuksessakin. Silloin käytän pääkirjaston palveluja, Lustig kertoo.

Lue koko juttu Tervareitistä 23.1.2018.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset