Projektipäällikkö Mira Kokko antaa Lauri Kostekivelle viime hetken ohjeita Riksa-pyörällä ajamiseen. Projektipäällikkö Mira Kokko antaa Lauri Kostekivelle viime hetken ohjeita Riksa-pyörällä ajamiseen.

Pyöräluotsit saivat oppia Utajärvellä

– Katsokaa ja kuunnelkaa nyt tarkkaan, kun minä näytän teille, mitä teidän pitää tämän pyörän kanssa tehdä ja mitä ette saa tehdä tämän pyörän kanssa.

Utajärven Riksa-pyöräkuljettajien kurssin osanottajat seuraavat silmät näkevinä ja korvat kuulevina kouluttaja Mira Kokon hyvin havainnollista esitystä sallitusta ja ei-sallitusta toiminnasta Riksa-pyörän ohjaimissa.

Mira Kokko toimii projektipäällikkönä Pyöräliiton Pyörällä kaiken ikää -hankkeessa. Pyörällä kaiken ikää -toiminta on lähtöisin Tanskasta. Suomessa toiminta käynnistettiin ensimmäisenä Tampereella vuona 2015.

Ennen käytännön harjoituksia kurssilaiset, tulevat pyöräluotsit, ovat osallistuneet projektipäällikön pitämiin reippaan puolen tunnin kalvosulkeisiin. Riksa-pyöräilyn teoriakysymysten ohella koulutushetkessä ehdittiin myös pohtia, kuinka toimintaa aletaan kehittää Utajärvellä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset