– Oulu

Valtuusto äänesti hiljaisuudessa uudesta kunnanjohtajasta. Äänestysvuorossa vasemmiston Hanna Karppinen. Valtuusto äänesti hiljaisuudessa uudesta kunnanjohtajasta. Äänestysvuorossa vasemmiston Hanna Karppinen.

Raiskila Vaalan uudeksi kunnanjohtajaksi

 

 

Marianne Ollikainen

Vaalan kunnanvaltuusto päätti torstai-iltana äänestyksen jälkeen valita uudeksi kunnanjohtajaksi valtiotieteiden maisteri Miira Raiskilan Turusta.

Raiskila sai suljetussa lippuäänestyksessä 15 ääntä ja diplomi-insinööri Mikko Kari Muhokselta kaksi ääntä.

Valtuusto ei keskustellut ehdokkaista lainkaan, vaan äänestäminen aloitettiin heti vs. kunnanjohtaja Ari Niskasen lyhyen alustuksen jälkeen. Kun valtuuston puheenjohtaja Pekka Välinen oli ääntenlaskennan jälkeen julistanut äänestyksen tuloksen, taputti osa valtuutetuista käsiään, minkä jälkeen valtuusto syventyi muihin aiheisiin.

Kolmas kunnanjohtaja

28-vuotiaalla Raiskilalla on vanhempiensa puolesta vaalalainen tausta, koulunsa hän on käynyt Oulussa. Hänen perheeseen kuuluu puolison lisäksi kaksi lasta.

Raiskila työskentelee Turussa ajatuspaja Linjassa toiminnanjohtajana ja ajatuspaja Toivossa projektisuunnittelijana. Hän on myös Turun Kokoomuksen hallituksen jäsen ja ollut Kokoomuksen luottamushenkilötehtävissä Turun kaupungissa.

Työnsä ohella Raiskila valmistelee valtio-opin väitöstyötä lainsäädäntövalmistelusta.

Raiskila on järjestyksessä kolmas kunnanjohtaja Vaalassa. Ensimmäinen kunnanjohtaja Veikko Tossavainen hoiti virkaa vuosina 1975-2009. Toinen kunnanjohtaja Tytti Määttä siirtyi viime vuoden lopulla Kuhmon kaupunginjohtajaksi.

 

 

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset