– Oulu

Ruoan ilta-ale lisää asiakasmäärää Muhoksen S-marketissa Ruoan ilta-ale lisää asiakasmäärää Muhoksen S-marketissa, kertovat työntekijät Tanja Juntunen ja Jere Alatalo.

Ruokahävikki pienenee – paikoin myös avustuskassi

Kun kello käy iltakahdeksaa, alennustarratuotteiden metsästäjät valtaavat Muhoksen S-marketin käytävät.

– Kello 20 jälkeen -60 prosentin alennuksella myytävä ruoka on merkittävä vetovoimatekijä, kertovat työntekijät Jere Alatalo ja Tanja Juntunen.

Alatalon näppituntuman mukaan ilta-ale myös vähentää selkeästi ruoan hävikkiä.

Suunta on linjassa EU:n tavoitteiden kanssa: vuonna 2015 linjattiin, että ruokahävikin tulee puolittua vuoteen 2030 mennessä.

Kauppojen ja ravintoloiden hävikki onkin laskenut viime vuosina.

Kaupoissa hävikkiä vähentää alennustuotteiden lisäksi myös ennakoiva tilausjärjestelmä sekä ammattitaitoisen henkilökunnan arviot ruoan menekistä.

Ruokahävikkiin lasketaan myös lahjoituksena jaettava ruoka.

Kenties ainoa kääntöpuoli hävikin kutistumisessa on, että se kutistaa paikoin myös vähävaraisille jaettavaa ruoka-apua.

–Esimerkiksi Oulussa SPR:n Toppilan ruoka-avussa jaettavien liha- ja valmisruokatuotteiden määrä on laskenut viime syksystä, kun S-ketjun ilta-alennukset alkoivat laajamittaisesti, kertoo koordinaattori Sanna Tuorila.(ip)

Lue lisää tiistain 20.2. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset