Kankarin Puutyön yrittäjä Eero Karjalainen aloitti Säräisniemen kirkon kellotapulin korjaustyöt yhdessä poikansa Olli Karjalaisen kanssa toukokuussa. Näillä näkymin uusi julkisivu on valmis elokuun loppuun mennessä. Kankarin Puutyön yrittäjä Eero Karjalainen aloitti Säräisniemen kirkon kellotapulin korjaustyöt yhdessä poikansa Olli Karjalaisen kanssa toukokuussa. Näillä näkymin uusi julkisivu on valmis elokuun loppuun mennessä.

Säräisniemen kellotapuli saa uudet pintarakenteet

Sauli Kallio

Säräisniemen kirkon vuonna 1793 valmistuneen kellotapulin lahonneet rakenteet ja julkisivun puuosat sekä vaurioituneet kattopellit uusitaan kesän aikana. Remontin päätteeksi kellotapuli saa pintaansa myös uuden maalipinnan.

Kellotapulin remontissa julkisivuremontin piti ulottua vain rakennuksen alaräystäälle saakka, mutta rakennuksen pinnat ovat monin paikoin huonommassa kunnossa miltä alkuun oli arveltu. Kuten niin usein vanhan korjaamisessa, paisui tämäkin urakka alkuperäisistä suunnitelmista.

– Kellotapulin korjauksen alustava kustannusarvio oli noin 20 000 euroa, mutta näillä näkymin kokonaiskustannukset nousevat noin 35 000 euroon lähinnä rakennustelineiden takia. Telineet näyttelevätkin lähes puolta koko projektin kustannuksista, Vaalan seurakunnan talouspäällikkö Anna Heikkinen kertoo.

Alun alkaen korjaustöissä oli tarkoitus uusia kellotapulin pinnat vain alaräystäälle saakka. Kunnostustyöt urakoivan Kankarin Puutyön yrittäjä Eero Karjalainen kertoo, että yllätyksiä tulee eteen lähes päivittäin.

– Monin paikoin pintarakenteet ovat huonommassa kunnossa miltä päältäpäin näyttää. Osittain laho on edennyt jo runkorakenteisiin, Karjalainen toteaa.

Lue lisää tiistain 15.8.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset