– Oulu

Tänä vuonna tapahtuma kokosi yleisön ihasteltavaksi vain muutamia vanhoja traktoreita. Tänä vuonna tapahtuma kokosi yleisön ihasteltavaksi vain muutamia vanhoja traktoreita.

Sateinen sää karsi Wanhoja Wehkeitä

Sauli Kallio

Vaala-päivien jo perinteeksi muodostunut koko perheen tapahtuma kokosi lauantaina Urheilutalolle sateisesta säästä huolimatta runsaasti väkeä. Sen sijaan pallokentälle kokoontui edellisvuosia vähemmän vanhoja traktoreita, autoja, mopoja ja koneita.

– Tänä vuonna vanhoja ja harraste ajoneuvoja jäi ennakkoon ilmoittautuneisiin nähden paljon tulematta paikalle. Uskon, että sateinen sää oli yksi syy monen harrastajan jäämiseen pois tapahtumasta. Varsinkin raskaan kaluston puuttuminen oli suuri pettymys, sillä paikalla ei ollut yhtään vanhaa kuorma-autoa, tapahtuman järjestelyistä vastannut Osmo Mustonen kertoo.

Sateesta huolimatta tapahtuma veti yleisöä paikalle kohtalaisesti.

– Aina välillä kuulee kritiikkiä siitä, onko tällaisen tapahtuman ajankohta oikea näin syyskesästä. Itse en lähtisi siirtämään ajankohtaa, sillä kesäkuukausina tapahtumissa on muutenkin jo paljon päällekkäisyyksiä.

Mustosen mukaan Wanhat Wehkeet -tapahtumalle on selkeä tilaus, sillä monelle museoajoneuvon omistavalle tämä on kesän viimeinen ajoreissu.

– Tämä on ikään kuin museoajoneuvojen venetsialaiset, joka päättä kesän ajokauden, Mustonen kiteyttää.

Lue lisää tiistain 29.8.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset