– Oulu

Keruutuotetarkastaja Pasi Laurila kertoi erilaisten tattien tunnistamisesta. Keruutuotetarkastaja Pasi Laurila kertoi erilaisten tattien tunnistamisesta.

Sienioppia Rokuan maastoissa

Tweet about this on TwitterShare on Facebook49Email this to someone

Rokualla järjestettiin lauantaina 9. syyskuuta jo perinteeksi muodostunut sienikurssi.

Ohjaajana toimineen, mm. suomalaisia metsäsieniä ostavan, jalostavan ja myyvän vaalalaisen Sienestä Oy:n toimitusjohtajan Esko Holopaisen mukaan sieniä on pidetty Pohjois-Suomessa lehmien ja porojen ruokana, mutta arvostus on noussut.

– Kaikkialla on kova sienibuumi, kysyntä kasvaa vuosi vuodelta, Esko Holopainen toteaa.

Kurssin 16 osallistujaa olivat Oulun seudulta ja kauempaa. Kaikilla ei ollut vielä sienituntemusta. Sienestystä jonkin aikaa harrastaneet olivat tulleet oppimaan uutta ruoanlaittoa varten.

Alkuinfon jälkeen lähdettiin hyvässä syyssäässä Rokuan hienoihin maastoihin, sienikorin, veitsen ja sienikirjan kanssa. Holopaisen kanssa oppaana toimi keruutuotetarkastaja Pasi Laurila.

Esko Holopainen valmisti poimituista sienistä maistiaisia Ahveroisen rantakodassa, keittiömestarin ammattitaidolla.

Esimerkiksi herkkutattijäätelöstä ja pannulla paistetusta kehnäsienestä pidettiin paljon.

Sienet sopivat mainiosti salaattiin ja wokkaamiseen kasvisten kanssa. Suolaaminen on hyvä säilöntämenetelmä, sillä suola imee sienestä kosteutta.

Holopainen voi suositella sieniharrastusta koko perheelle.

– Ruoka on tärkeä osa sienestystä, ja henkisesti tärkeintä on metsässä kulkeminen, Esko Holopainen summaa.

Mika Hamari

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset