Tähtien polun kymmenen ensimmäistä nimeä paljastettiin

Aino Puhakka

Hieman jännitystä ja hitunen suuren maailman glamouria. Näissä tunnelmissa paljastettiin lauantaina Muhoksen oma Tähtien polku, Walk of Fame.

Yhdysvalloista inspiraationsa saanut muistomerkki julkistettiin fanfaarien soidessa ja suurehkon väkijoukon seuratessa.

Projektin kanssa toiminut Muhoksen kunnan kehittämispäällikkö Kyösti Honkala oli muistomerkkiin tyytyväinen. Hänen mukaansa teokseen valittiin muhoslaisia laajalla skaalalla: mukaan haluttiin historiallisia henkilöitä ja muita poliittisesti, urheilullisesti ja kulttuurillisesti ansioituneita tekijöitä.

– Hyvä, että uskalsimme lähteä tekemään tätä. Luovuimme hollywoodmaisesta ulkoasusta, ja toteutus on nyt meidän näköisemme, Honkala tuumi.

Tulevaisuudessa merkin huoltamisesta ja kehittämisestä huolehtii Muhoksen kunnan vapaa-aikapalvelut.

Kunniavieraat nousivat lavalle

Laattoihin ikuistetuista paikalla olivat Terttu Jurvakainen sekä Sentencedin Sami Lopakka ja Vesa Ranta. Kaikkia kolmea haastateltiin esiintymislavalla.

Terttu Jurvakainen saneli lämpimät kiitokset saamastaan tunnustuksesta. Hän myös toivotti kaikki tervetulleeksi 50-vuotisjuhlanäyttelyynsä.

Lavalle haastateltaviksi nousivat myös Sentencedin Lopakka ja Ranta. Heidän mukaansa suuri osa yhtyeen kokemasta menestyksestä ja kunniasta on edesmenneen Miika Tenkulan ansiota.

– Aikanaan ei ruvettu esittämään muuta, kuin mitä ollaan. Olimme omalaatuinen porukka Muhokselta, Ranta sanoi miettiessään syitä bändin suurelle suosiolle.

Armin terveiset

Lauantain tilaisuudessa paljastettiin myös, että Muhoksen tori tunnetaan tästä lähin Armin aukiona. Mimmi Hannele Repo luki Kuuselan lähettämän sähköpostikirjeen, jossa hän osoitti kiitollisuutensa laatasta ja torin uudesta nimestä.

Kuusela iloitsi kirjeessään myös siitä, kuinka Suomi on vuosien saatossa onnistunut säilyttämään itsenäisyytensä. Lopuksi hän toivoi Suomelle pysyvää rauhaa, ja kaikille muhoslaisille kaunista kesää.

Toritapahtumassa oli paikalla myös monia käsityöyrittäjiä, sekä kaksi nuorten ylläpitämää kesäkahvilaa. Paikalla oli mahdollista kokeilla myös pari- ja kansantansseja.

Lue lisää tiistain 18.7. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset