– Oulu

Muhoksen Tähti-areenalla oli lauantaina runsaasti painijoita ja heidän taustajoukkojaan Tapsan paineissa. Muhoksen Tähti-areenalla oli lauantaina runsaasti painijoita ja heidän taustajoukkojaan Tapsan paineissa.

Tapsan paineissa väännettiin päivän aikana 190 ottelua

Jari Riekki

Neljännen kerran Tapsan painit -nimellä järjestetty Muhoksen Voiton syksyinen painiturnaus keräsi lauantaina Tähti-areenan saliin 108 alle 17-vuotiasta painijaa.

Muhokselle saapui painijanuorisoa yhteensä kahdestatoista seurasta, joista kauimpaa saapuivat Lapista Sodankylästä, Ruotsin puolelta Haaparannasta ja Etelä-Pohjanmaalta Ilmajoelta.

Sadan painijan turnauksen järjestäminen vaatii tiukan minuuttiaikataulun, jossa jokaisella kolmella painimatolla jytältää jatkuvasti painijakaksikko.

Yhteensä 32 sarjassa painittiin päivän aikana 190 ottelua. Kun yksi ottelu päättyi, kuulutettiin molskille jo seuraava ottelu alkavaksi.

Järjestävä seura Muhoksen Voitto oli mukana 20 painijalla, joiden hienoilla otteilla seura varmisti itselleen turnauksen seurapisteiden voiton ennen Kemin Intoa ja Kajaanin Junttaa.

Turnauksen aikana oli Tähti-areenan sali sekä yläkoulun aula kuin kuhiseva muurahaispesä, jossa sata painijaa ja tuplamäärä valmentajia, vanhempia ja järjestävän seuran talkooväkeä loi suurehkon urheilujuhlan.

Voiton painivalmentaja Antti Rasinkangas on tyytyväinen turnauksen onnistumiseen.

Osallistujamäärää voisi vielä kasvattaa lähemmäs kahtasataa, mutta se vaatisi markkinintia, jotta Suomesta, Ruotsista ja miksei Venäjältäkin saataisiin lisää osallistujia.

Lue lisää tiistain 12.9.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset