– Oulu

Jani Oravamäki hiihti maanantaina Tervahiihtoreitin läpi testimielessä. Talkoolainen Markku Kuure ajoi tukiautoa. Jani Oravamäki hiihti maanantaina Tervahiihtoreitin läpi testimielessä. Talkoolainen Markku Kuure ajoi tukiautoa.

Tervahiihto hiihdetään lumisissa olosuhteissa

Jari Riekki

Tämän viikon lauantaina hiihdettävää Oulun Tervahiihtoa varten alkavat lumiolosuhteet olla erittäin hyvin kohdillaan.

Tervahiihdon johtaja Jani Oravamäki kertoo, että olosuhteet ovat nyt lumen puolesta parhaat niistä neljästä vuodesta, jonka aikana Tervahiihtoa on Tervareitistöllä hiihdetty.

Ainoa asia, mikä järjestäjiä mietityttää, on lauantaiaamun lämpötila. Kireähköt pakkaset ovat jatkuneet jo pitkään, eikä sääennusteista vielä voi varmuudella arvioida mikä tilanne on hiihtopäivän aamuna.

Oravamäen mukaan lähtöä voidaan tarvittaessa siirtää tunnilla, jotta aamupakkanen lauhtuu hieman. Ensimmäiset hiihtäjät ampaisevat ladulle jo kahdeksan aikaan aamulla.

Jos lauantaiaamun hiihtokeli on ennustettu, kannattanee tervahiihtäjien voidella suksiensa pohjiin sinistä parafiiniä luistoksi, vinkkaa Oravamäki.

Moni osallistumistaan hiihtokelin vuoksi arpova saattaa jättää ilmoittautumisen viime tinkaan, mutta Oravamäki uskoo, että tänä vuonna Tervahiihtoon osallistuu 1500–1600 osallistujaa. Viime vuonna hiihtäjiä oli noin 1350.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset