– Oulu

Vaalan kuntaa kahdeksan vuotta johtanut Tytti Määttä siirtyy vuoden 2018 alusta Kuhmon kaupunginjohtajaksi. Vaalan kuntaa kahdeksan vuotta johtanut Tytti Määttä siirtyy vuoden 2018 alusta Kuhmon kaupunginjohtajaksi.

Tytti Määttä avoimin mielin uuteen pestiin

Sauli Kallio

Vuodenvaihteessa Kuhmon kaupunginjohtajaksi siirtyvä Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä ottaa uudet työtehtävät vastaan avoimin mielin.

– Otan tulevat haasteet innolla vastaan. Kuhmossa ja Vaalassa on paljon samaa, sillä sekä Kuhmon kaupunki että Vaalan kunta ovat kumpikin harvaan asuttuja kuntia ja kaukana kasvukeskuksista. Silti kummassakin on riittänyt uskoa tulevaisuuteen, Määttä toteaa.

Vaalassa vankka usko tulevaisuuteen näkyy muun muassa investointien määrässä, joita tehty viime vuosina enemmän kuin vuosikymmeniin.

– Positiivista on erityisesti se, että Vaalassa investointeja ovat tehneet myös paikkakunnan yritykset, eikä pelkästään kunta, Määttä muistuttaa.

Kuhmossa on perinteisesti vankka puuteollisuus, mutta kaupungista löytyy potentiaalia sekä luonto- että kulttuurimatkailun saralta.

– Kuhmon vahvuuksina näen läheisen Venäjän rajan ja mahdollisuudet kansainvälisen yhteistyön kehittämisessä.

Määttä aloitti Vaalan kunnanjohtajana kahdeksan vuotta sitten. Tuolloin 28-vuotiaalle kotikuntaansa palaavalle Määtälle kunnanjohtajan tehtävät olivat kokonaan uusi kokemus ja oman johtamistyylin oppiminen vei aikansa.

Lue lisää tiistain 3.10. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset