Anne Sormunen saa kunnanjohtajana hoitaakseen yhteistoimintaneuvottelut  Utajärven kunnassa. Anne Sormunen saa kunnanjohtajana hoitaakseen yhteistoimintaneuvottelut Utajärven kunnassa.

Utajärvi aloittaa virkamiesjohdon yt-neuvottelut

Jari Riekki

Utajärven kunnassa käydään loppuvuoden aikana yhteistoimintaneuvottelut, jossa kohteena ovat useimmat kunnan väliportaan johtajat.

Utajärven kunnanhallitus valtuutti tiistaina vs. kunnanjohtaja Anne Sormusen ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin yt-neuvotteluihin liittyen. Kunnanjohtajan tulee informoida kunnanhallitusta viikoittain neuvottelujen etenemisestä.

Sormunen kertoo, että yt-neuvottelut koskevat kunnan teknisen johtaja, hallintojohtajan, kehitysjohtajan, hyvinvointivastaavan ja yritysaktivaattorin virkoja.

Sivistystoimenjohtajan virkaa ei sisällytetä näihin neuvotteluihin, koska viran hoitaja on jäämässä lähivuosina eläkkeelle.

Yhteistoimintaneuvotteluihin ryhdytään, koska kunnassa on loppukesästä lähtien siirrytty valiokuntamalliin, mutta johtamisjärjestelmä on vielä entisen toimikuntamallin mukainen.

– Utajärvellä on vuosien saatossa tehty useita hallintouudistuksia, ilman että johtamisjärjestelmää olisi käyty läpi. Meillä on nyt hallinnon rakenne selvillä, mutta lisäksi täytyy päättää kuka hoitaa mitä tehtäviä, Sormunen perustelee.

Lue lisää perjantain 3.11.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset