– Oulu

Ali Turpeinen kävi pokkaamassa kategorian ykköspalkinnon Snacking d’Dor -kilpailusta viime viikolla Pariisissa. Ali Turpeinen kävi pokkaamassa kategorian ykköspalkinnon Snacking d’Dor -kilpailusta viime viikolla Pariisissa.

Utajärvinen osaaminen palkittiin Ranskassa

Arto Nenonen

Utajärven Leipomopalvelu Oy Omaleipurin perinteiseen tapaan leivottu suomalainen perunarieska voitti oman kategoriansa maineikkaassa Snacking d’Or -kilpailussa Ranskassa.

Kaksi muutakin suomalaisyritystä ylsi voittoon: porvoolaisen Åby Foods Oy:n fenkoli-, lakritsi- ja mustaherukkaruislastut vievät aperitiivi-sarjan voiton ja kangasniemeläisen Vavesaaren Tila Oy:n rapaperimehutiiviste juoma-sarjan.

Palkinnot jaettiin viime viikon lopulla Pariisissa suurilla elintarvikealan messuilla.

Snacking d’Or -kilpailussa Ranskassa haettiin tänä vuonna terveellisiä ja trendikkäitä välipaloja.

– Vientiponnistelut Ranskaan aloitettiin 2015. Tuotteita on esitelty siellä ja sieltä on käynyt Suomessa vieraita, ravintola-alan ammattilaisia ja lehdistöä, kertoo messuilta ykköspalkinnon pokkaamassa käynyt Ali Turpeinen Utajärven Leipomopalvelu Oy:stä.

Omaleipurilla oli kilpailussa mukana kaksi tuotetta. Loppusuoralle pääsi myös leipomon bagel, joka kuitenkin jäi Turpeisen mukaan harmittavan niukasti finaalista ulos.

Lue koko juttu Tervareitistä 13.4.2018.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset