Lämpölaitoksessa hakkeella poltetaan kevät Lämpölaitoksessa hakkeella poltetaan kevät, kesä ja syksy, turpeella sydäntalvi. Vanhan kattilan purkaminen on alkamassa.

Vaalan lämpölaitos saa uuden kattilan

Marianne Ollikainen

Vaalan 20 vuotta vanha lämpökattila on tullut käyttöikänsä päähän ja tilalle hankitaan uusi.

Kunnanvaltuusto antoi helmikuussa kunnan 100 prosenttisesti omistamalle Vaalan Vesi ja Lämpö Oy:lle miljoonan euron lainatakauksen kattilan hankitaan ja laitoksen rakenteiden peruskorjaukseen.

– Emme me ihan miljoonaa euroa tarvitse, sillä tämän hetken arvion mukaan kattilaurakka ja lämpölaitoksen peruskorjaaminen maksavat noin 800 000-900 000 euroa, kertoo projektipäällikkö ja yhtiön vs. toimitusjohtaja Paavo Kuusela.

Kaukolämmössä hiukan vajaa 100 kiinteistöä. Tuoreimpana asiakkaana verkkoon on liittynyt Attendon palvelutalo Sahanrannassa.

Lämpöä tuotetaan kahdella kattilalla, joista uusin on parin vuoden ikäinen, 1,5 megawatin suuruinen kattila. Vanha purettava kattila on 3 megawatin suuruinen ja samankokoinen tulee uudestakin.

Uuden kattilan valmistaa Ariterm Oy Saarijärveltä. Kattilan lisäksi uusitaan laitoksen automaatiota, rakennusta korotetaan ja uusitaan piippu.

– Kattilatoimitus tapahtuu juhannusviikolla ja valmista pitäisi olla 20.12. mennessä.

Lue lisää perjantain 20.4. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset