Rehtori Antti Säkkinen vastaanotti vanhampainyhdistyksen edustajien Mira Sallisen Rehtori Antti Säkkinen vastaanotti vanhampainyhdistyksen edustajien Mira Sallisen, Sanni Repolan ja Mari Määtän tuoman lahjoituksen.

Vanhemmat lahjoittivat vempaimia ja vekottimia

Arto Nenonen

Huovilan koulun tulevissa näytelmissä yleisöllä ei pitäisi olla enää vaikeuksia kuulla näyttelijöiden vuorosanoja.

Lieneekö vanhempia kismittänyt se, että jälkikasvun vuorosanat ovat menneet ohi korvien, mutta joka tapauksessa koulun vanhempainyhdistys ostaa täräytti Huovilaan headset-mikrofoneja.

Eikä siinä kaikki, samassa yhteydessä koulu sai myös viisi Legon Mindstorms EV3 –pakettia, joista voi rakentaa erilaisia robotteja, sekä esikoululaisille tarkoitetun koodauspaketin.

Lego-sarjan setit koostuvat mikropiirillä varustetuista keskuspalikoista, niin liittyvistä antureista ja moottoreista sekä tavanomaisista Lego Technics –palikoista.

Mindstormin ohjelmointiyksikkö on ohjelmoitavissa, ja työssä voidaan käyttää mm. setin mukana seuraavaa graafista ohjelmointityökalua sekä tietokonetta.

Ohjelmat rakennetaan erilaisista palikoista, joiden avulla voidaan määritellä esimerkiksi tiettyjen moottorien pyörimistä.

Jännittävien robottien rakentaminen ei kuitenkaan ole itseisarvo.

Laitetta pystytään hyödyntämään opettaja Iikka Lerssin mukaan tehokkaasti koodauksen ja ohjelmoinnin opetuksessa.

Noin 3 500 euron arvoisen lahjoituksen vastaanottanut rehtori Antti Säkkinen kiitteli vanhempainyhdistyksen edustajia ja lupasi, että kevään tullen finanssiapua tarvitaan taas.

– Meillä on suunnitteilla kevätretki, joten teille on luvassa laskuja täältäpäin, Säkkinen sanoi.

Vanhempainyhdistyksen edustajat Sanni Repola, Mari Määttä ja Mira Sallinen totesivat, että yhteistyö koulun kanssa sujuu mallikkaasti.

– Omaa työtä ja aikaa uhraa mielellään, kun näkee lasten viihtyvän koulussa loistavasti, kolmikko pohti.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset