Kiviniemen kaapissa on monta palkintoa hirvikoirien haukkukokeista ja näyttelyistä sekä tuomaroinneista. Kiviniemen kaapissa on monta palkintoa hirvikoirien haukkukokeista ja näyttelyistä sekä tuomaroinneista.

Veijo Kiviniemi kasvattaa valioluokan harmaita norjanhirvikoiria

Jari Riekki

Muhoksen Tupussa Kylmälänkyläntien varrella kasvatetaan hirvikoiria hyvällä menestyksellä.

Veijo ja Kaarina Kiviniemi ovat 15 vuoden ajan kasvattaneet neljä harmaata norjanhirvikoiraa, joista kaksi on saavuttanut sekä käyttö- että muotovalion arvot ja toiset kaksi ovat käyttövalioita.

Laitasaaressa syntynyt Veijo Kiviniemi kertoo olleensa hirvimiehiä koko ikänsä, mutta ensimmäisen hirvikoiran hän hankki vasta vuonna 2003, kun tuttu mies houkutteli hänet katsomaan harmaan norjanhirvikoiran pentua.

– Kun se pentu katsoi minua häkissä pää kallellaan, niin pakkohan se oli ottaa kotiin mukaan. Retan kanssa kuljin ensin hirvimetsällä, kunnes ajattelin, että koiran kanssa voisi tehdä muutakin, Kiviniemi muistelee.

Reta haukkuu hirviä tätä nykyä jo autuaammilla metsästysmailla, mutta hänen jälkeläisensä, yhdeksänvuotias Sara palvelee vielä isäntäänsä ja Laitasaaren Erän hirviporukkaa.

Sara on pistänyt saavutuksilla emäänsä paremmaksi saavuttamalla käyttövalion lisäksi myös muotovalion arvon.

Kiviniemien kaksi muuta harmaata norjanhirvikoiraa ovat kennelnimiltään Lehtikankaan Manu ja Lehtikankaan Hermanni, joista kuusivuotias uros Manu on saavuttanut käyttövalion arvon.

Kolme vuotta nuorempi Hermanni on sekä käyttö- että muotovalio.

Lue lisää perjantain 13.4.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset