– Oulu

Leinolan Maito Oy:n runko on jo pystyssä. Lokakuusta lähtien navetassa lypsetään 200 lehmää kolmella lypsyrobotilla. Leinolan Maito Oy:n runko on jo pystyssä. Lokakuusta lähtien navetassa lypsetään 200 lehmää kolmella lypsyrobotilla.

Veneheitossa riittää vielä maauskoa

Jari Riekki

Maatalouden tuotantorakennusten investoinnit ovat olleet Oulujokilaaksossa viime vuosina melko vähissä, mutta vanha kunnon maausko ei ole tyystin kuollut.

Muhoksella ja Utajärvellä ei ole tällä hetkellä meneillään tuotantorakennusten investointeja, mutta Vaalassa on juuri nousemassa peräti 200 lehmän navetta. Uuden navetan on määrä valmistua lokakuussa.

Veneheittoon Sorsantien varteen nousee Tapio Leinoselle 3 300 neliömetrin kokoinen makuuparrellinen pihattonavetta, jossa lehmiä lypsää kolme lypsyrobottia.

Leinosen navettainvestointi on yksi suurimmista Vaalassa tällä vuosituhannella tehdyistä yksityisistä investoinneista. Hankkeen hintalapun suuruus on noin 2,5 miljoonaa euroa.

– Meillä on nyt vanhassa navetassa 70 lypsävää. Tilanne on sellainen, että pitää joko laajentaa tai lopettaa, Leinonen toteaa.

Lähitulevaisuudessa on nähtävissä, että maitotilojen määrä tulee laskemaan Suomessa vielä roimasti ja jäljelle jäävät ovat entistä isompia.

– Tämä on toisaalta minulle elämäntapa, mutta toisaalta yritystoiminnan on oltava kannattavaa, jotta tuotantoa voidaan jatkaa, Leinonen kertoo.

Lue lisää perjantain 18.8.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset