– Oulu

Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan ensi vuoden alusta Utajärven seurakunnan osalta kirkkoherranviraston  sijaan Oulun aluekeskusrekisteristä. Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan ensi vuoden alusta Utajärven seurakunnan osalta kirkkoherranviraston sijaan Oulun aluekeskusrekisteristä.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset Utajärveltä aluekeskusrekisteriin

Jari Riekki

Utajärven seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat ensi vuodenvaihteesta lähtien pyytää virkatodistukset Oulusta, jonne ollaan perustamassa useamman seurakunnan yhteistä aluekeskusrekisteriä.

Aluekeskusrekisteri perustetaan Oulun seurakuntayhtymän keskusrekisteriin.

Neuvotteluissa on ollut mukana Hailuodon, Keminmaan, Lumijoen Siikalatvan, Tervolan ja Utajärven seurakunnat.

Utajärven seurakunnan valtuusto on jo hyväksynyt aluekeskusrekisteriin liittymisen ja muutos tapahtuu 1.1.2018 alkaen.

Kirkkoherra Heikki Nissisen mukaan liittyminen aluekeskusrekisteriin ei juurikaan näy tavallisen utajärveläisen arjessa.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan nykyisin useimmissa tapauksissa puhelimitse tai sähköpostilla ja ne toimitetaan tilaajalle postitse.

– Suurin osa virkatodistuksen tarvitsijoista asuu nykyisin muualla kuin Utajärvellä. Aikoinaan seurakunnassa oli yli 8 000 jäsentä.

Nissinen katsoo aluekeskusrekisteriin liittymisen parantavan palvelujen saatavuutta, sillä asiakirjoja voi tilata aluekeskusrekisteristä maanantaista perjantaihin, kun nykyisin Utajärvellä palvellaan maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaina kolmen tunnin ajan kello 9-12.

Lue lisää tiistain 10.10.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset