– Oulu

Mikko Paananen on tuore Ylä-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja. Sisko Jokelainen on puolestaan vetänyt Muhoksen konttoria koko sen olemassaolon ajan. Mikko Paananen on tuore Ylä-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja. Sisko Jokelainen on puolestaan vetänyt Muhoksen konttoria koko sen olemassaolon ajan.

Ylä-Savon Op:llä pankkitoimintaa Muhoksella 10 vuotta

Marianne Ollikainen

Harvalla rahalaitoksella on nimenvaihtoa tapahtunut niin usein kuin Kiuruveden Osuuspankilla. Vuonna 2011 siitä tuli kolmen paikallispankin yhteen liittymänä koivunlehtipankkina tunnettu Pop-pankki ja pari vuotta sitten nykyinen Ylä-Savon Osuuspankki.

Syyskuun alussa toimitusjohtajana aloittanut Mikko Paananen naurahtaa, että hänen on itsekin pitänyt kerrata nimihistoriaa uudessa tehtävässään. Pankin pääpaikka on edelleen Kiuruvedellä ja sen seitsemän konttoria muualla Suomessa, muun muassa Muhoksella ja Oulussa.

Paanasen mielestä Op-ryhmään kuuluvia pieniä pankkiryhmittymiä tarvitaan turvaamaan asiakkaiden valinnanvapaus.

– Kilpailu on kovaa, mutta meidän valttina on antaa asiakkaille omalla paikkakunnalla läheisyyttä ja ihmiskasvoja. Moni haluaa ja tarvitsee henkilökohtaista pankkipalvelua.

Paananen sanoo olevansa huolissaan maaseudun ikääntyvistä ihmisistä, joilla ei ole ajokorttia tai käytössään autoa.

– Miten he pärjäävät kodeissaan, jotka saattavat olla kaukanakin taajamista? Itse toivoisin tietysti, että ihminen saisi asua toivomallaan tavalla mahdollisimman pitkään. Välillä jään kuitenkin miettimään, kenen ehdoilla tätä yhteiskuntaa ja kiintyvää digitalisaatiota kehitetään.

Lue lisää tiistain 5.12.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset