Triathlonin pyöräilyosuudella Ada Holm saa usein pidettyä yllä 35 kilometrin keskituntinopeutta. Triathlonin pyöräilyosuudella Ada Holm saa usein pidettyä yllä 35 kilometrin keskituntinopeutta.

Ada Holm haluaa huipulle triathlonissa

Jari Riekki

Muhoslainen Ada Holm, 16, on asettanut itselleen kovan tavoitteen urheilun saralla. Jonain päivänä hän haluaa vielä kisata Havaijilla järjestettävän legendaarisen Iron Man -kilpailun, joka on triathlonissa se kaikkein arvostetuin koitos.

– Haluan päästä triathlonissa lajin huipulle ja edustaa suomea olympialaisissa, Ada kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta eivät Adan tavoitteet vaikuta liian korkealle asetelluilta, sillä hän on useamman kerran sijoittunut mitaleille, parhaimmillaan hopealle, lajin SM-kisoissa nuorten sarjassa. Ehkä kovin saavutus tähän mennessä on triathlonin SM-cupin Joroisten osakilpailussa viime vuonna saavutettu voitto 17-vuotiaiden sarjassa. Ada oli kisan aikaan vielä 15-vuotias.

Menestys ei tietenkään ole tullut sattumalta, vaan on seurausta systemaattisesta harjoittelusta ja pienestä pitäen omaksutusta liikunnallisesta elämäntavasta.

– Harrastin aluksi uintia Muhoksen Voitossa, mutta sitten alkoi kaakeleiden tuijottaminen harjoittelussa puuduttaa. Näin televisiosta kerran triathlonia ja se alkoi houkuttaa.

Lue lisää perjantain 6.7.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset