Vesisankarit-tapahtuman ohjelmassa oli mm. hengenpelastustesti. Koululaisten tekemä testi oli helpotettu versio uimaopettajien ja -valvojien testistä. Vesisankarit-tapahtuman ohjelmassa oli mm. hengenpelastustesti. Koululaisten tekemä testi oli helpotettu versio uimaopettajien ja -valvojien testistä.

Allas täynnä nuoria vesipetoja

Arto Nenonen

Muhoksen uimahallissa kävi tiistaina melkoinen pärske ja loiske, kun kunnan 6-luokkalaiset harjoittelivat uimiseen ja vesillä liikkumiseen liittyviä taitoja.

Uimahalliin rantautunut Vesisankarit-tapahtuma oli järjestetty nimenomaan 6-luokkalaisille, joille koulun kautta järjestetään vain kuusi uintikertaa lukuvuoden aikana.

– Näin kuutosille saadaan yksi ylimääräinen uintikerta, kertoo uimaopettaja ja Vesisankarit-tapahtumavastaava Tuuli Heinonen.

Ympäri maata järjestettävissä tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa koululaiset harjoittelemaan vesillä toimimisen taitoja.

– Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjen maassa kansalaistaitoja, muistuttaa Sari Turunen Koululiikuntaliiton Vesisankarit-hankkeesta.

Hankkeessa ovat mukana myös Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

Lue tarkemmin perjantain 2.11.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset